17 Eylül 2006 Pazar

ÖZÜR

Sevgili Arıcılar

Biliyorum her gün bu gün ne yazı var diye gelip hüsranla kapatıyorsunuz bu blog tarzı siteyi. Sizlerle birlikte olmak için bende çok sabırsızlanıyorum. Lakin yazılarımıza devam edebilmek için 15 günlük bir zamana ihtiyacımız var. 15 gün sonra görüşmek üzere.
Geçen süreç içinde kendinize iyi bakın ve hoşçakalın.

Yalçın SEZER

14 Eylül 2006 Perşembe

13 Eylül 2006 Çarşamba

9 Eylül 2006 Cumartesi

7 Eylül 2006 Perşembe

6 Eylül 2006 Çarşamba

4 Eylül 2006 Pazartesi

2 Eylül 2006 Cumartesi

SARICA ARILAR

Bal arılarının bir çok düşmanı bulunuyor . arı kuşları , diğer arı yiyen kuşlar ve arılar, ayılar, iki ayaklı olup yaratılmışların en kutsalı olanlar gibi.
Lakin bu sarıca arı diye adlandırılanları ile mücadele yöntemi son derece kolaydır. Kesin çözüm verir.
Bu arıların bal arılarından ayrılan özelliği havanın sıcaklığının bal arılarının faaliyetlerini yürütemedikleri sıralarda çok aktif olarak çalışabilmelerinden kaynaklanmasıdır. Kovan içine kadar girip bal yiyebilmekte yada diğer bal arılarını öldürebilme becerisine sahiptirler. Bu arıların bal arılarından en farklı özelliği ise sahip oldukları çene yapısının koparmaya uygun yönde gelişmiş olmasıdır. Et ve benzeri gıdaları da beslenme zincirinin bir parçası olarak kullanabilir. Hal böyle olunca arılarımızı yiyerek yada beslenme amacı ile kovan içerisine girdiğinde huzursuzluk vererek kovanda bir stres ve kaos yaratır.
Bu sarıca arıların beslenme yapılarından yola çıkarak mücadele yapılabilir. Beslenmelerini sağlayacağınız bir et parçasını herhangi ağzı dar bir kola şişesine koyun. Bunu arılıkta uygun yerlere yerleştirin. Sonuçta görülecektir ki kokuyu alan sarıca arılar şişe içerisine girecektirler. Fakat buradan çıkmaları son derece zor olacaktır Bu mücadele yöntemi ile bir çok sarıca arı tuzağı yapılabilir ve arılarımızı huzursuz eden bu durum ortadan kalkar