2 Şubat 2007 Cuma

TÜRKİYE İNANIN GELİŞMİŞ

Sizlerle paylaşmak istediğim bir konu bu avrupadaki alçak katlı evler. Evlerin bir iki katlı olması adeta destekleniyor. Her ülkede evlerin eski olması ve tadilat görmesi bir önemli özellik. Evlerin yıkılması yerine tadilat görmelerinin sağlanması destekleniyor. Yüksek katlı binalarda oturanlar genellikle fakir fukaralar.


Birkaç tane ev resmi paylaşmak istedim sizlerle. Ülkelerde tüm köyler genellikle bu tür evlerle kaplı. Yüksek katlı evler son derece az. Köylerdeki evlerin bizim lüks sayfiye yerlerindeki villalara benzemesi eş durumda. Çünkü Avrupada her yer bu şekilde gelişmiş sayfiye yeri gibi. İnsanlar selama çok önem veriyorlar. Kİmbilir belkide bu evlerde yanlız yaşamalarından kaynaklanıyordur. Hemen her evin camlarına bakıldığında demirli ev olmadığını görüyorsunuz. Burada hırsızlık olayı olmuyormuş. 40 yıldır burada yaşayan Türkler hırsızlıkla hiç karşılaşmadıklarını ve arabalarının camlarının kilitlerinin açık kaldığını söylüyorlar. Lakin Fransada tuvaletlerde su bulunmaması, marketlerde domuz etinin kokusu da düşünmeye değer. Bizim ülkemizde bu tip bir koku olan markete kim bilir neler yaparız.
Hemen tüm yollar asvalt. Çok süratli araba kullanılmasına karşın kurallara uyuluyor. Gece yarısı bisikletinde bulunan bir kişi in cin yok iken bile kırmızı ışıkta bekliyor. Biliyiorki az sonra çok hızlı bir araba gelebilir. İnsanlar görevlendirileceğine makineler görevlendirilerek yaşam kolaylaştırılmaya çalışılmış.



Her köyde birkaç fabrika yapılmış. İnsanların ayağına gelen fabrikalarda çalışmalarına imkan sunulmuş. Ağır vergilerle insanlar adeta çalışıp devlete yaşadığı için para ödüyor.

Türkiyede özgürlük yok diyenlere duyurulur. Türkiye çok özgür bir devlet. Çok gelişmiş. Çok vefalı ve çalışkan insanlarla kaplı. Gelişmeyen bir zihniyet var. Bürokratik zihniyet içerisinde bulunan beyinleri kireçlenmiş ve gelişmemek için ne türlü bloglar oluşturabiliriz diyen zihniyet. Kültürümüzle , yaşamımızla, insanımızla kim ne derse desin Türkiye çok gelişmiş ve özgür bir devlettir. Aksalıklar varmı evet var. Ama dedelerimizin ninelerimizin 1923 den 1932 lere kadar yaptıklarını malesef bizler 32 den bu yana yapamamışız. Bizlerle utanmasınlar bizler onlardan utanmayalım. Yaptığımız arıcılık çalışmaları ile halkımıza sağlık, hastalara deva, dertlilere eda, memleketimize para sağlayan arıcılarımızı canı gönülden kutluyorum.

Hiç yorum yok: