13 Haziran 2009 Cumartesi

SATILIK ARILAR, ESKİ YENİ ARI KOVANLARI, BAL, POLEN,ARI SÜTÜ VE ARI İLE İLGİLİ HERŞEY

Muhterem arkadaşlar gecede 500- 600 çerçeve tellemenin ne demek olduğunu arı ile ilgilenen arkadaşlar bilebilirler. Siz çalışmasanızda eğer arılarınız varsa onlar sizi çalıştırırlar. Bİzde bu yıl hummalı bir çalışma içerisinde arılarla adeta yarışırcasına gayretli bir biçimde arıcılık faalliyetlerini yerine getirmeye çalıştık.

Bu çalışmalar sırasındada bazın ekipman yenileme işlemleri yerine getirdik.

Apimaye firmasının ürettiği tabanlardan kullandık bol polen aldık arılarımız bu sayede polenle bloke olmadı ve bu polenleri toplayarak ekstra polen kazancı sağladık. Polenin kilosunu 50 TL olarak belirledik. İsteyen arkadaşlara istedikleri kadar gönderebiliriz.

Ergonomik tabanlı ekipmanların kullanılması ile birlikte elimizde bulunan klasik tip kovanlarda anca geçmiş de yapmış olduğum ana arı üretimlerinde kullanabilecekken uygun fiyata arı kovanı almak isteyenlerin talepleri ile karşılaşınca 2. el kovanları satışa çıkarmış bulunmaktayım. 2. el kovan fiyatlarını 40 TL olarak belirledim. Eğer bu kovanların ilavelerinide talep edecek olursanız 50 TL olarak verebilirim.

Ana arı yetiştirmek için yine Apimaya ana arı yetiştirme kovanlarını kullanıyorum. Daha önce defalarca söylediğim olumsuzlukları ortadan kaldıran bu ürün ile ana arı yetiştirmek bir keyif. Janter aparatları ile yetiştirediğimiz ana arıların eliminesini yaptıktan sonra kendi kovanlarımızda kullanacak şekilde yetiştiriyor ve talep edenlere ücreti mukabilinde veriyorum. Ana arı fiyatını 25 TL olarak belirledim. Piyasada 10 TLye kadar inen ana fiyatları ertesi yıl karşılaşılan problemlerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Garantili ana arılarımızı kendinizde kovanlardan alarak kafesleyebilirsiniz.

Ayrıca Apimaye 4 lü ana arı yetiştirme kovanı satın almak isteyenlerede yardımcı olabilirim. 4 gözüde arılandırılmış ve anası olan bu düzeneği size 500 TL ye verebilirim.

Ana arı yetiştirme kovanı 285 Tl dir.

Ayrıca polen düzeneği olan ahşap kovanlar 100 TLdir Fırınlanmış keresteden imaldir.

Polenliksiz kovanlarımızda 80 TL dir.

Kendi üretimimiz olmamakla birlikte üyesi bulunduğum bal üreticileri birliği üyesi bir arkadaşımızın ürettiği arı sütünün grmaı 10 TL olarak satışa sunulmuştur. İstayan arkadaşalrın çevrelerine iletmeleri ve ihtiyaç sahiplerinin nemalanmasını sağlamalarını sizlerden talep ediyorum.

Çalışmlarınızda başarılar diler sağlık ve mutluluk dolu günlerin sizlerle olmasını temenni ederim. Hoşçakalın.

Yalçın SEZER
Uzman Biyolog
SEZER Arıcılık
0 212 658 38 80 Büyük İstanbul Esenler otogarı doğu alt çarşılar B 92