21 Ekim 2009 Çarşamba

KAMPANYA



Kıymetli arıcı arkadaşlarımıza Maye Termo Kovanları deneme fırsatı yaratmak maksadı ile SEZER arıcılık firması olarak bir kampanya başlatmış bulunmaktayız.


Maye Kovan bedeli 350 TL dir.


Maye Kovan almak isteyen arıcılarımıza bir maske, bir körük, bir eldiven, bir eldemiri, bir fırça, birde polen tuzağı hediye ediyoruz.


Böylece olmazsa olmazlardan olan 6 adet hediyemizi kullanırken bizi hatırlar ve Maye Kovan deneme fırsatını yakalamış olabilirsiniz.

Üstelik Türkiyenin neresinde olursanız olun kargonun ulaşabildiği her yere kargo parası bize ait olmak üzere bu imkanı sunmuş bulunmaktayız.


15 Kasım 2009 tarihine kadar devam edecek olan bu kamyamızda Maye kovanda arıların kış performansını, nem sorunu yaşamayacağınızı, varova mücadelesinde daha etkin bir mücadelede bulunup varova zararından etkilnmeyeceğinizi, arıların erken baharda çok daha güçlü olarak çalışıp daha fazla arı ürünleri üreteceğinizi deneyerek görebileceksiniz.


İmkanlarımız ölçüsünde sunduğumuz kampanyamız ile mühendislik harikası olan maye kovanların Fransa Apimondia kongresinde gören büyük ilgi ve ödüllerinin olması, 2 üniversitece çalışılıp TUBİTAK ile onaylanması ürüne olan mükemmelliyeti anlatmaya kafi gelmez. Ancak deneyenler farkı görebilirler.




Arılarınızı gecekondularda değil, villada yaşatalım. Daha sağlıklı ve daha verimli arılar yetiştirip, arı ürünleri üretelim.


Ürünü hem hobicilerin hem profesyonellerin incelemesini tavsiye ediyorum. Az arı ile daha çok ürün üretmenin keyfini yaşayacağınıza inanıyorum.


Saygı ve selamlarımla.


Yalçın SEZER

Uzman Biyolog


0 212 658 38 80

10 Ekim 2009 Cumartesi

EGE ARILARI MERCEK ALTINA ALINMIŞ.

Ege arıları mercek altında
4.10.2009
Mustafa SARIİPEK/MARMARİS (Muğla), (DHA)
MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitisü'nden bir heyet bal arıları ve kovanlarında inceleme başlattı. Özellikle bakteriyel arı hastalıkları ve parazitleri üzerinde yoğunlaşılan ve Ege Bölgesi'ni kapsayan araştırma ay sonunda tamamlanacak.Dünya genelinde bal üreten ülkelerde ve Türkiye'de bazı illerde yaşanan toplu arı ölümleri üzerine Tarım ve Köyişleri Bakanlığı aldığı kararla arılar üzerinde geniş çaplı inceleme başlattı. Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne ait iki veteriner hekim, bir su ürünleri mühendisi ve parazitolog, Türkiye'de bu kadar geniş çaplı olarak ilk kez Ege bölgesindeki illeri gezerek örnekler almak ve incelemeler yapmak üzere görevlendirildi. Ekip, Eylül ayı başından bu yana il, ilçe ve köylerde sonbahar yavrulama döneminde yeni yavrular, olgun arı ve larvalar ile kullanılan temel malzemelerden örnekler alarak bunların hastalık etkenleri taşıyıp taşımadığını incelemeye başladı.Muğla, Marmaris ve Datça'da 4 gün boyunca çalışan ekip çeşitli kovanlardan arılar ile bal örnekleri aldı. Bu numuneler önce İzmir'de işlenip incelenecek. Klinik ve laboratuvar muayeneleri gerçekleştirilecek. Parazitoloji bölümünde hastalık muayeneleri yapıldıktan sonra viral arı hastalıkları yönünden bir sorun olup- olmadığının öğrenilmesi için de eldeki numunelerin bir kısmı Samsun'a gönderilecek. Bu inceleme sonunda Ege Bölgesi genelinde ‘arı nüfusunda' hastalık olup olmadığı, hastalık çeşitleri, kökeninin ne olduğu ve oranları hakkında geniş bilgi edinilecek. Elde edilecek veriler sayesinde de olası salgın hastalıkların önüne geçilmesi sağlanmış olacak.İncelemede özellikle Türkiye'de genellikle görülen ‘Varroa paraziti’ ve mantar hastalıkları üzerinde duruldu ve ilk belirlemelere göre Muğla bölgesinde bu hastalıklara rastlanmadı. Ömrü 30-40 gün olan bir arının, Varroa paraziti nedeniyle en fazla dokuz gün yaşabildiği hatırlatıldı. Kenelerin kan emmesi gibi Varroa'lar da arının lenfini emdiği bildirildi. Bu parazit ile sürekli mücadele gerekirken, şu anda bal kesim dönemi olması nedeniyle ilaç kullanılamadığı vurgulandı. Bu hastalığa yakalanan arı ölmese bile bu parazit sayesinde güçten düşüp zayıf kaldığından yavrularında da çürüklük olduğu açıklandı. Bu da yeni nesil arının güçsüz olmasına ve rekoltenin azalmasına sebep olarak gösteriliyor. Ayrıca Türkiye genelinde nemli iklimlerde görülen değişik mantar hastalıkları da arılar üzerinde etkili oluyor.
Milliyet

9 Ekim 2009 Cuma

HABER.........................

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz:Yetiştirici birleşmeyince bal ucuza ihraç ediliyor
07-Ekim-2009 Çarsamba- Haber Merkezi

İklim şartlarının mevsim normallerinde seyretmesi arıcıların yüzünü güldürdü. Çam balı üretiminde geçen seneye göre yüzde 70 artış sağlanarak 80 bin tona ulaşıldı. Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, bu sene havaların yağışlı olması sebebiyle bitkilerin bol çiçek açtığını, arıların iyi oğul verdiğini belirterek, arı sayısının da geçen yıla göre artığını kaydetti.
Artışın bal üretimine de yansıdığını belirten Yılmaz, her kovandan yaklaşık 20 kilo bal alındığını ifade etti.
Yılmaz, Türkiye'de Arıcılık Kayıt Sistemi'ne kayıtlı 3 milyon 670 bin arı kovanı bulunduğunu belirterek, 150 bin ailenin geçimini arıcılıktan sağladığını aktardı.
İlkbaharın yağışlı ve hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyretmesinin arıcıları bu sezon için yüzünü güldürdüğünü eden Yılmaz, "Önceki yıla göre çam balı üretiminde yüzde 70 bir artış sağlandı. Geçen sene 10 bin ton çam balı alınırken bu sene 17 bin tonu buldu. Çiçek balı ile birlikte yıllık bal üretimimiz ise 80 bin tonu geçti." bilgisini verdi.
ARICILAR BİRLEŞMEYİNCE BAL UCUZA İHRAÇ EDİLİYOR
Yılmaz, çam balının büyük çoğunluğunun yurt dışına ihraç edildiğini dile getirerek, ihracatçıların birleşememesi sebebiyle balın ucuza gittiğini vurguladı.
Yılmaz, "Şu anda çam balı kilosu 3 Euro'dan ihraç ediliyor. Eğer ihracatçılarımız birleşse bu 4-5 Euro&ya kadar çıkabilir " dedi.