17 Şubat 2013 Pazar

2. ULUSLARARASI ARICILIK VE ARI ÜRÜNLERİ FESTİVALİ

ÇOK KIYMETLİ ARI SEVDALILARI...


     8-10 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilen 2. Uluslararası Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivali Feshane kültür merkezinde gerçekleştirildi. Yurt genelinden katılan Arı yetiştirici birliklerinin başkan ve üyelerinin Bal Üretici birliklerinin gerçekleştirdiği etkinlikte yer almaları bizi çok memnun etti. İstanbul Bal Üreticileri birliğinin gerçekleştirdiği etkinliğimiz bir zümreye bir gruba yapılmış bir çalışma değildi. Sektörün tüm paydaşlarına kapıları sonuna kadar açık olan bir çalışma idi. Kendini bu sektörün bir paydaşı görenler geleneksel hale gelmiş olan etkinliğimizde yer aldılar. 

      Sadece birlik başkanları ve üyelerinden oluşan bir etkinlik değildi elbette. Gerek amatör gerek profesyonelce bal üreticiliği yapanlar, bal tedarikçileri, otellerin satın alma müdürleri, arıcılık ekipmanları imalatçıları, sektörün dev firmaları,  petekçiler, kovan imalatçıları, arı yetiştiricileri, ana arı yetiştiricileri, arı besinleri üreten firmalar kısacası imalatçı, yetiştirici, üretici ve tüketicinin bir araya geldiği adeta bir arıcılık ve bal bayramı idi. 47.684 kişinin ziyaret ettiği etkinliğimizden henüz eleştirisel boyuta kötü bir nokta henüz bana ulaşmadı. memnuniyetlerinizi etrafınıza eksiklikleri ve tamamlanmasını istediğiniz noktaları lütfen tarafıma bildiriniz.

        Festivalin  en önemli noktası da Uluslararası olmasıdır. Türkiye olarak sesimizi Yunanistandan, Bulgaristandan, Gürcistandan, Suriyeden, Iraktan, Libyadan, Kıbrıstan, İrandan dan duyarak katılımcı olan ve hatta stand açan sınır tanımaz arı sevdalılarına buradan bir kez daha etkinliğimizi şenlendirdikleri için teşekkür ediyorum.

          Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin de gerçekleştirilen etkinliğimizde İstanbul Bal Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olmam sebebi ile Feshanede verdiğim Altın Arı Ödülü bu vesile bizi bir kat daha sevindirdi.

   Pek muhterem arkadaşlar 8-9-10 Şubat 2013 de gerçekleştirilen 2. Uluslararası Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivaline uzak memleketlerden ve ülkemizin çeşitli yörelerinden gelmek sureti ile katılan şenlendiren, bizleri onurlandıran, mutlu eden tüm destek verenlere, katılamayıp desteklerini uzaklardan eksik etmeyen, tanıdık, tanımadık herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.  


         Daha birlikte gerçekleştireceğimiz nice etkinliklerde hep birlikte olma ümidi ile sağlıcakla kalın.

Yalçın SEZER.