2 Ağustos 2006 Çarşamba

BALIN DİNLENDİRİLMESİ

Bal süzüldükten sonra büyük tanklarda konulmalı ardından bir müddet dinlenmeye bırakılmalıdır. Dinlenme kazanları içerisinde süzülme esnasında bal içerisinde bulunan polen taneleri, mum kırıntıları, arı kanat bacak gibi kısımları, çerçeve tahtalarının kıymıkları gibi unsurlar ve süzülme sırasında süzgeçten geçirirken meydana gelen hava kabarcıkları ve bal köpüğünün balın üzerinde kalması sağlanır. Bu şekilde balın kavanozlara yada bal bidonlarına doldurulması sırasında görünümleri çok daha güven verici olacak ve müşteriler tarafından tercih edilecek. Göze hitap edecektir. Balın dinlenmesi sırasında her türlü bal içerisinde bulunan ve doğal olarak kabul edilen arı uzuvları gibi , mum gibi kırıntılar bal köpüğü gibi dinlendirme tankının yüzeyine çıkacaktır. Ağzı açık olan dinlendirme tankları bir miktar sıcak havalarda balın suyunun uçmasına da yardım eder. Bu iş yapılırken kesinlikle temiz ve tozsuz yerler tercih edilmelidir.

Hiç yorum yok: