13 Aralık 2006 Çarşamba

SİNOP SEMİNERİNDEN GÖRÜNTÜLER


Sağdan başlayarak sırası ile
Ayancık Halk Eğitim Müdürü Zeki bey, Ayancık İlçe Tarım Müdürü, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Sinop Arı yetiştiricileri birliği başkanı İlyas Çolak ve Ayancıklı arıcılar seminer başlangıcında İstiklal Marşını söylerlerken.


Ayancık belediye başkanı Ayhan ERGÜN seminer konuşmasını yaparken. Kendisininde İstanbulda 17 yıl yaşadığını, memleketine karşı görevlerini yerine getirme düşüncesi ile görevde bulunduğunu, kırsal bölgelerindeki çiftçilere tarımın her alanında desteklerinin devam edeceğini bildirdi. Bu eğitim çalışmasının bir parçası olduğundan dolayı ayancık çiftçileri tarafından taktirle karşılandı.







Seminer ilgi ile izlendi ve bilgiler artırıldı.




Seminerde verilen bilgiler Ayancık ilçesi hudutlarında kullanılabilecek arıcılıkla ilgili ip uçlarını içeriyordu.



Sinop İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlyas Çolak Bölgede üretilen orman gülü balının tansiyon düşürücü özelliğinden dolayı şikayet olabileceğini bu durumda cezai müeyyide uygulanılacağını belitti. Suçlu duruma düşmemek için yapılması gereken işlemin gerekli yerlere müracaat edilerek biran evvel bal üreticisi belgesi alınması gerektiğini belirtti.




En sağda Sinop İli Ar Yetiştirileri Birliği Ayancık Ankara Temsilcisi Metin Acar seminer sonunda seminerde emeği geçen her kese şükranlarını bildirdi. Kendisi bu seminerin gerçekleşmesinde etkin rol almış ve ülkemiz arıcılığının gelişmesinde büyük katkılar sağlamıştır. Metin Acar'ın bundan sonraki yaşamında da her türlü başarının, bereberinde bulunmasını dilerim.




Yalçın SEZER'e verilen Plaketin ardından seminer son buldu.

Hiç yorum yok: