3 Şubat 2007 Cumartesi

ALMANYADA BİR ARICI VE MALZEME SATIŞ MAĞAZASI

Kovanlar içerisinde bulunan çıtalar arıcılık çalışmaları sırasında belki de arıcıların en fazla meşul olduğu ve üzerinde çalışma yaptığı bir kısmı oluşturur.
İyi bir ağacın kurumuş olan kerestesinden elde edilmesi gerekir ki çarpılıp kovan içerisindeki hareketli kısım olan çerçeveler ile rahat çalışılsın.



Çerçeveler üzerine delik delmek ayrı bir önem arz eder sebebi bu delikler bir hizada olmalı ki mum tele yapışırken düzenli olsun. Bir bölüm yukarda bir bölüm aşağıda olduğunda mum tele tam girmez ve tel mum dışında kalır. Buda çalışmayı zorlaştırır.


Almanyada çerçeveler üzerindeki deliklere metal punto yerleştirilerek hazırlanıyor. Böylece tel ahşabı kesmiyor ve ve tel daha gergin olmuş oluyor.















Çerçeve kenarına tel sarılmayıp kenarına çakılan bir çiviye tutturuluyor.








Ayrıca bu çiviye benzer birde vida kullanılarak tel bu vida üzerinde döndürülüyor ve telin bu şekilde gerginleştirilmesi sağlanmış oluyor.





Telin gerilmesi elle değilde tornavida benzeri bir alet yardımı ile hiç de zorlanmadan yapılıyor.








Kenan bey her türlü arıcılık mağazalarında bize tercümanlık yapan ve yardımlarını esirgemeyen çok meraklı bir arıcı Türk vatandaşı. Kendisine buradan şükranlarımızı birdaha sunuyoruz.






Bir çok kişi bal süzülmesi sırasında kovalar ve bidonlardaki bal bılaşığının süzülmesi için ters çevirdiğinde kapların içerisindeki balın akmasını beklayamaz. Uzunca süren bu süzülme işini daha kolay bir şekilde yapmak için kovalar bidonlar yanda bulunan apartaın üzerine konulduğunda hiç bir sıkıntı olmadan işlem çok rahat bir şekilde gerçekleşir.


Baba kız açmış oldukları arıcılık mağazasında gelir elde ederken, en çok ilgimi çeken durum haftanın üç günü ve üç ayrı vakitte üç saat gibi bir süre içerinde çalışma yapmaları idi. Zamanlarını çok iyi değerlendiren ve planlı çalışmayı kendilerine hayat biçimi haline sokan Almanları bilimsel çalışmalar ışığı altında çalışmalar yaptıkları için tebrik ediyorum.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hocam sitede birçok konu dikkatimi çekti deneyeceğim vede zaman dan kazanacaığma inanıyorum araştırmalarınızda başarılar diliyor sevi ve saygılar sunuyorum