8 Ekim 2007 Pazartesi

06.10.2007 CUMARTESİ İSTANBUL BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ İFTAR YEMEĞİ

İstanbul Bal Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Bahçelievler Öğretmen evinde hem arıcılara hem arıcı olmak isteyenlere, hem üyelerine hemde üye olmayan arıcılara iftar yemeği verdi.
Yıllarca arıcılık yapmış Artvin Machaelli Osman amcamızdan Bulgaristanda 500 koloniye bakan ve arı sütü üreticisi Yusuf Çalışkan amcamızın oğlu Tuncer Çalışkana, Kabaoğlu bal şirketi sahibi Mustafa Kabaoğlundan Mermercilikle uğraşan Arıcılığı seven ve bu sevginin ışığında İstanbul Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kuruluna girme becerisi gösteren Enver Sarıoğluna kadar yaklaşık 25 kişinin katıldığı yemekte, daha önce başka iftara davet edildiklerinden dolayı gelemeyenlerin olduğu, yollarda iftar açarak geri dönmek zorunda kalıp üzüntülerini telefon açarak bildirenlereı , trafik keşmekeşinden yemeğe geç kalanlara kadar bir çok tatlı anın geride kaldığı iftar güzel izlenimlerle sonuçlandı.
Şile Tekke köyü arıcılarından İstanbul Bal üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Erol ve Şileden gelen diğer arıcılarla birlikte İstanbulun diğer ucundan Çatalca ve Silivriden de arıcıların katılımcı olduğu iftar yemeği bu tür organizasyonların ne kadar önemli ve tekrar edilmesi gerektiğini dillere getirdi.
Reşat Albayrak, Yakup Sarmusak, Veysel Kuş gibi üreticilerin ballarını pazarlamada yardımcı olan isimlerin yer aldığı iftarda, uzakta olan üyeler tanışma fırsatı yakaladılar.


Gecede İstanbul Bal üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Aslan Barut yemeğe katılımcı olanlarla teker teker ilgilendi. Aslan abim her konuda en büyük yardımcım. Onun varlığı tüm sorunları ortadan kaldırıyor. Haydi arı taşımaya, haydi toplantıya, haydi gezmeye her zaman yanımda bir başkan daha ne isteyebilirki. O bir abi, kardeş, baba, dert ortağı ve en önemlisi dost. Gerçek dostlar arkadaş olur, sırdaş olur. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın bizleri kem gözlerden sakınsın inşallah.

Tarım bakanlığının yayçep eğitici programları çerçevesinde hazırladığı arıcılık kitabının iftar diş kirası olarak dağıtıldığı iftar, sektördeki sorunları balda kalıntı problemi ve yörelere göre üretim yanlışlıkları projesi çerçevesinde Muhsin Doğaroğlunun balparmak firmasına hazırladığı kitapçık ta dağıtıldı.
Arıcıların kovanlarını yerlerden kaldıran ve tezgah kurma noktasında yardımlarını esirgemeyen yeni arıcımız Erol abide bizi yanlız bırakmadı.
İstanbul Avrupa yakası avcılar atıcılar derneği başkanı soydaş Dilber Bulgaristandan gelen bir varova ilacının prospektüsünü okuyup tercüme ederken oradaki uygulamaları anlattı.
Yemekler bitti Çatalcalı Kadir abimiz geldi. Önemli olan gelmekti. Kurucu üyemiz Kadir abi Bulgaristanda kullandığı ve oradan getirdiği varova ilacının uygulama noktalarından bahsetti.
Türkiyeye maal olmuş bir isim. Güner Kayral. Sektördeki tüm isimleri bilen ayrıca gönlü zengin fikri geniş bir abimiz. İyiki var ve iyiki bizim üyemiz. İstanbul Bal Üreticileri Birliği Fuarlar görevlisi ve sekreterya işlerinden sorumlu olarak bize hizmet vermekte. Nizamettin Kayralın arıcılığa başlayıpta kitabını hatim etmeyenimiz yoktur. Nizamettin amca bizim manevi babamız ve danışmanımız.




İstanbul Bal Üreticilileri Birliği Pazarlamadan ve gelir gider işlerinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz İsmail Hakkı Sak.
İster öğretmen, ister komutan, ister marketçi,ister şöför,ister demirci, ister mermerci ama bu akşam burada herkes arıcı.
Türkiyede bir ilke imza atan belkide Dünyayı arıcılık sektöründe sallayacak bir yeniliğe damgasını vuracak abimiz Muzaffer Yıldırım da aramızda idi.
İnternetle beni tanıştıran, Şu anda bu gelişmeleri ve olayları sizlerle paylaşmamı sağlayan internet danışmanım Murat Çakır abimiz herzamanki olgun yapısı ile sektörün sorunlarına sektördeki çoğu arıcıdan sanal alem arıcılığına rağmen çok daha vakıf olduğunu bir kez daha kanıtladı. Keşke Murat abimiz gibi tüm arıcılar içinde çalışma sergiledikleri sektörün sorunlarını ucundanda olsa azıcık kavrayabilse bu gün hem arıcılık sektörüü hem memleketimizin üreticisi hemde memleketimiz bu noktada olmazdı.




1 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

yalçın hocam allah birlik ve beraberliğinizi daim etsin hep birlikte daha iyi geleceğe adım atmak dileklerimle ayrıca tüm arıcı arkadaşlarımızın kandilini tebrik ediyorum