6 Ekim 2007 Cumartesi

BEN BİLİRİM

Sevgili arıcı arkadaşlar,

Tüm bilim dalları deniz gibi, insanların bildikleri ise bu deryada bir damla su gibidir. Bu felsefe ile yaklaşıldığında bilimsel düşünme becerisi artan insanların gelişmelere açık oldukları aşikarca ortaya çıkmış olur.

Arıcılık camiası içerinde tanıştığımız tüm arkadaşların kendilerine ait bir çok yöntemleri ve bir çok çalışmaları var. Öyleki tüm çalışmalar için arıcılar kendi görüşlerini ortaya koyarken sorunları rahatlıkla dile getirebiliyorlar. Bu farklı yöntemler ve değişik başarılar komplike bir takım çalışmaların etkisi altında ortaya çıkıyor.

Bizler bir konunun doğru olup olmadığını anlayabilek için hep birbirimize sorular sorar ve her birimizin ayrı tecrubelerinden faydalanmak için çalışmalar yaparken malesef kimi zaman zor günler geçiririz. Başarısızlıklar ile yoğrulurken hep bir daha ki sene daha iyisini yapacağız diye çalışmaya devam ederiz. Tecrubeler çalışma ile gerçekleşir. Lakin bu zaman ile yarışmamızı engeller ve zamana yayılan bir başarıyı yakalama çabasına dönüşür sonuçtada yılgınlık ortaya çıkabilir.

Yaptığımız işten tüm arıcılar keyif duyar. Lakin zerre zerre toplanan altın damlalarını dahada zenginleştirmek bizim elimizde. Kayıtlarla tecrubeleri diğer arıcılara sunmak bizlere kartopu gibi artan bir başarı getirecektir. Bilgi saklanması sonucu bilgi hırsızlarının yaşamda süreklilikleri söz konusu olmayacaktır.

Tüm arıcı arkadaşların başarıdan başarıya koşaken çevrelerine yardımcı olmalarını ve diğer arkadaşları da kendileri gibi başarılı olmaları yönünde teşfik etmelerini diliyorum.

Herkese bal yedirinceye kadar, her bal tüketenin tükettiği balı daha fazla tüketmesini sağlayıncaya kadar, her bal tüketicisinin daha kaliteli ballar tüketmesine yardımcı oluncaya kadar ve hatta her vatandaşımızın kendine ait bir arı kovanı olmasını sağlayıncaya kadar gayretle birbirimize yardımcı olmalıyız.

Toplumumuzun sağlığı ilaçlarla değil doğal besinlerle olacaktır. İlerleyen günlerde bizleri yönetecek olan gençlerin daha sağlıklı bireyler olarak yaşayabilmelerinde bizimde küçük bir katkımız olur ise ne mutlu bizlere.

Ben bilirim demeden, her zaman daha fazla bilgiyi öğrenmeye hazır olmamız temennisi ile kendinize iyi bakın hoşçakalın.

Hiç yorum yok: