26 Kasım 2007 Pazartesi

ETKİNLİKLER

Sevgili arıcı arkadaşlarım etkinlikler arıcıların daha çok kış aylarında imkan buldukları bir nevi dinlenme ve bilgi paylaşımı yaptıkları dönemler.

Bu yıl 3. sü düzenlenen Marmara arıcılık kongresi ile birlikte belkide etkinlikler başladı. Tarihinin çok güzel düzenlendiği kongrede arkadaşlarımızın bir kısmı bilgilerini tazeledi bir kısmı yeni bilgiler öğrendi. Ülkemizdeki ve dünyada ki gelişmeleri de öğrenme fırsatını buldular. Bu çalışma ile bir çok internet aracılığı ile tanışmış arıcılar bir araya gelerek tanışma fırsatı yakaladılar.

Bal festivalleri arıcılık seminerleri ve kursları ile tüm arı sevdalıları ve gönüllüleri bir araya geldiler. Yeni kurulan birlikler ve bu birliği temsil eden yetkililerinde tanışma fırsatı buldukları bu günlerde ileride arıcılık sektörü sayesinde ilişkileri güçlendirici bir çok birliktelik kurulmuş oluyor.

Arılıklarda çalışacak elemanların temininden, balın pazarlanmasına imkan sağlayacak görüşmelere, malzemelerin girdileri azaltacak şekilde temininden, bilgi alışverişine kadar çok büyük gelişmeler işte bu dinlenme dönemlerinde gerçekleşmektedir.

Hiç yorum yok: