12 Kasım 2007 Pazartesi

İSTANBUL GIDA FUARINDA İSTANBUL BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TEKRAR GÜNDEMDE İDİ.

İstanbul Bal Üreticileri İstanbul Gıda fuarında buluştular.
Standımıza gelen gıda bölümünde okuyan üniversite öğrencileri hem yoğun ilgi gösterdiler hemde bal üretimi noktasında ayrıntılı bilgiler aldılar.
Zafer abimiz İstanbullu bir üretici olarak desteklerini bizden uzak tutmadı kendisine teşekkür ederiz.

Fuarlarda yer almak hem biz üreticilerin sektördeki diğer kuruluşlar ile hemde tüketici ve üretici arasındaki ilişkinin kuvvetlenmesi için nasıl çalışmalar yapılacağı konusunda bilgilenmemizi sağladı.
Güner Kayral kitap satarken artık birlik temsilcisi olarak her fuarda birliğimizin tanıtılmasında bize yardımcı oluyor. Sektörde tanınmış ismi bizi gölgelesede Güner abimiz buna izin vermiyor ve her ziyaretçiye birliğimzin tanıtımına yarayan broşürlerden dağıtırken sorunu olan herkesle ilgilenmeyi kendine görev addediyor.
İstanbullu bal üretici hanımların gıda fuarına gösterdikleri yakın ilgi ve bize verdikleri desteklerden dolyı kendilerine şahsım adına teşekkür ediyorum.
Soldan ikinci Hatice hanım kovan içerisindeki ana arının işaretlenmesinde nasıl bir yol uyguladığını ve anaya zarar vermeden nasıl ,işaretleme yaptığını anlatırken diğer arıcıların sorularınıda yanıtladı. Karşılıklı bilgi alış verişlerinin yapıldığı gıda fuarında daha sağlıklı kolonilerin sadece sağlıklı ana arılar ile olabileceği konusu vurgulandı.
Bir çok toptancı ile görüşmeler yapılırken kalıntı probleminin üzerinde bakanlığın çok durduğunu ve sektördeki bir çok firmanın bundan usandığını anlıyoruz.
Standlardan ilginç olanları sizlerle paylaşmak istedim.
















Memleketin dört bir tarafından. Kırklarelinden, Aydından, Samsundan, Bitlisten ve Adana ile Antalyadan bir çok ziyertçi ile görüşüldü. Kart alınıp verildi. Anlaşmalı üretim konularında sohbetler edildi.
Bazı ballardaki sorunların nasıl ortadan kaldırılması gerektiği görüşüldü. Balların üretim sorunundan ziyede bu donmuş balların sağlıklı bal olduğu noktasında ne tür bir tanıtım çalışması yapılması gerektiği tartışıldı.

Birçok malzeme birliğimiz aracılığı ile piyasa değreinin çok altında temin edilebilir. Birliğimiz kar amacı gütmediğinden dolayı tüm malların daha uygun fiyatlardan temin edilmesi mümün olmaktadır.





Hiç yorum yok: