13 Nisan 2008 Pazar

KASTAMONU İNEBOLU İLÇESİNDE 1. ARICILIK KONGRESİ YAPILDI.

Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü hocalarından KAdriye Sorkun ve ekibi ile birlikte Ertaç TUTKUN Ve Yalçın SEZER inde konuşmacı olarak davet edildiği toplantıda yaklaşık 600 kişinin katılımcı olduğu görüldü.
Çevre ilçelerden de katılımın yoğun olduğu Arıcılık Konferansında yörenin arıcılık sorunlarını bilen ve uygulamadaki zorlukları bizzat yaşayan Yalçın SEZER arıcılara önemli ip uçları verdi.

İKADER adlı kalkınma derneğinin sponsorluğunda yapılan Konferansa Kaymakamlığın, İlçe Tarım Müdürlüğünün, Kastamonu Bal Üreticileri Birliği Yönetim kurulu Başkanı ve TÜrkiye Bal Üreticileri Merkez Birlik Başkanı Nedim Ayhak beyin ve katılımcı hocaların büyük gayretleri taktire şayandı.
Görkemli ve eşi benzeri olmayan Kongrenin gelenekselleşmesi ve arıcılarımıza faydalı olması temenisi ile. Yardımlarını esirgemeyen ve memleketimizin kalkınmasında çaba sarf eden herkese bende bir Kastamonulu olarak teşekkürü bir borç biliyorum.

Tüm Türkiyeyi dolaşan ve seminer Kongre gibi arıcılık etkinliklerinde bulunan biri olarak İneboludaki katılımcı sayısının fazlalığı beni fazlası ile memnun etti. Bütün hemşehrilerimizin daha verimli bir arıcılık yapmasında bir nebzede olsa katkım olmuş ise en büyük mutluluk benim için bu olmaktadır.

Saygı ve sevgilerimle.

1 yorum:

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Sayın hocam selamlar kongrenin olduğu gün bende yeni ineboluya intikal etmiştim ve köye giderken gözüme afiş ilişti ama okuma fırsatı olmadı.Köye geldiğimde o gün olduğunu öğrendim fakat saatte 12 ye yaklaşmıştı bitmiştir düşüncesiyle gitmedim meğerse saat 16'ya kadar devam etmiş gitmediğime üzüldüm.