21 Mayıs 2008 Çarşamba

KANOLADAN AYRILIŞ HER YÖNDEN KOLAY OLMADI

Ayrılma çalışmalarına başlamadan önce çiçeklerdeki tohuma bağlanma durumunu takip ettik. Fakat aşka tarlalardaki geç ekilen kanola çiçeklerinin çiçeklenme sürecini uzatması bizi bir taraftan arı bölmeye diğer yandan ana yetiştirmeye ve diğer yandanda taşınma çalışmalarına başlamamıza neden oldu. arıların sayısı azaldı derken bölmeler ve oğullar sayıyı artırırken; nakil çalışmaları ile birlikte bölme çalışmalarınıda yapmayı fırsat bildik.
Kovanlı ve kovansız arı satışları bize bu yıl Aydından Yıldız kovan olarak bildiğimiz kovan üretim atölyesinden polenlikli olan kovanlardan alma fırsatıda verdi. 200 adet olarak aldığımız polenlikli kovanların artık bize polen üretimi konusundada yardımcı olacağı ve polen üretiminin inceliklerinide ayrıntılı olarak izleyebilme fırsatı sunacak.
Arılıkta gördüğünüz hurda kovanların bir çoğunu elimizden çıkardık fakat halen diğer arılıklarda yaklaşık 100 kadar eski hurda kovan bulunuyor. Bu kovanlarda ana arı üretimine de devam etmekteyim.
Yardımcılarım bir taraftan kat atıyor, bir taraftan bölme yapıyor diğer yandan taşınma çalışmalarını gerçekleştiriyorlar.
Bu yıl ayçiçek balına hevesleniyorum. Yağışlar bol. Kestane balıda önemli fakat, her bölgeye hitab eden arılarında gelişmelerini ve bereketini test etmek istiyorum. Bir gerçeği deneme yolu ile onaylamak istiyorum.


Burası terk edilirmi diye düşünüyorum ama bir yağmur ile tüm çiçeklerin ortadan kalkması çok ilginç oldu.
200 arısı olan herkesin bir ufak kamyon yada büyük kamyoneti olmalı. Nakliyelerde elinizin altında istediğiniz zaman çalışma imkanı sunabilecek bir araç çok önemli.

Katlı arılarda özellikle bal varsa ve balda sulu ise taşıma olmaz. Bir çok aksilikle karşılaşırsınız.
Her arıcının elinde kaç arılı kovanı varsa mutlaka bir o kadarda boş kovanı olmalıdır.
Her arıdan alınabilecek olan bir oğul yada bölme arıdaki gelişme düzenini takip sırasında bu kovanlara ihtiyaç çok olur.
Arkadaki tek katlar bölmelerimiz belkide ayçiçeğine yetişicek bir kısmı

Artık diğer resimler yorumsuz











2 yorum:

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

YİNE GÜZELLİKLERİ ORTAYA DÖKMÜŞSÜN ALLAH BEREKETİNİ ARTTIRSIN KOLAYGELSİN

skonuk dedi ki...

arıcılık hastalığı bizede bulaştı yapabilirmiyiz diye araştırıyoruz.Sizin gibi arıcıları takip ettiğimizde casaretimiz artıyor.Size kolay gelsin Allah bereketini artırsın