18 Ekim 2008 Cumartesi

PLAKALAR VE YENİ UYGULAMA

Merhaba sevgili arı dostları,

Destekleme almak istersen birliklere kayıtlı olman gerekiyor diyen Tarım bakanlığı plaka almak için adresi yetiştiriciler birliğini gösteriyor.

Yetiştiriciler birliğide ben bal birliği üyesiyim diyenlere bana da üye olacaksın diyor.

Kaos başlıyor elbette.

Bir çok girişim yapıldı, bal birlik başkanları itiraz ettiler, bakanlıktaki daire başkanları ile görüşmeler yapıldı. Her türlü süre ve işlem biterken bakanlık dediki ;

Valiliğin onayladığı Yetiştiriciler birliğine, Bakanlığın tescillediği bal birlikleri tüzel kişilik olarak üye olsun böylece bal birliği üyeleri ayrıca yetiştiriciler birliğine üye olmamış olur. Elbette bu arada bir çok bal birliği üyesi yetiştiriciler birliğinede üye yapılmış oldu. Haksız kazanlar elde edildi.

Kimlermi haksız kazanç elde etti. Küpe yada plaka ne derseniz deyin. 4,5 milyon kadar var olduğu bilinen her bir kovan için alınan plaka parası ne kadar yapıyor bir düşünün bakalım. O zaman kimlerin arıcının sırtından para kazandığını kişmlerin bu işlerden nemalandığını ve sonuçta kısır çekişmelerle birbirinin kuyusunu kazanların kimleri desteklediğini daha iyi anlarız.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

birilerinin bizleri kullanarak kazanç sağlaması zoruma gidiyor,ama önce bunlara kimlerin çanak tuttuğunu bilmek lazım

Adsız dedi ki...

AYRI KANUN MADDELERİ İLE KURULAN BİRLİK , KULÜP, DERNEK AYNI KONUMDAKİ FEDARASYONDA BİR BİRİNE ÜYE OLUR BÖYLE SAÇMALIK OLACAGINA ANKARADA ARICILAR FEDARASYONU KURULSUN BU KONUMDAKİ OLUŞUMLAR ORADA BU FEDARASYONA ÜYE OLSUN ÇÖZÜM EMRİ VAKİ YERİNE DEVLET ÜRETİCİ İŞBİRLİGİ İLE ÇÖZÜLSÜN
GELİN BU YILKİ DESTEĞİ İHTİYACI OLAN GÜCLÜ BİR YARDIM DERNEGİNE BAGIŞ YAPALIM GELECEK YIL EMSAL TEŞKİL ETSİN BİRİLERİNE YAR OLACAGINA İYİ BİR UGRAŞA KATKI OLSUN
ARICILIGI MESLEK EDİNEN ARICI

Yalçın Sezer dedi ki...

Merhaba,

İzleyicimizin söylemlerine katılmamak elde değil. Ülkesel boyutta bir soygunla karşı karşıyayız.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

hocam biz plakaları arı yetiştiriciler birliğine üye olmadan arı yetiştiricler birliğinden bal üreticileri olarak aldık kendimiz tarım ilce müdürlüğünde kayıt ettirdik sisteme dahil olduk problem olmadı
kolaygelsin

Yalçın Sezer dedi ki...

Rıdvan beyin durumu algılaması, bal üreticilerine karşı yapılan anlamsız saygıszlığı yok etmesinin Türkiyede başka bir ilde benzeri yok. Hemen tüm illerde bırakın kurumsal üyeliği, bal birliği üyelerininde yetiştiricilere üye yapılması ile ilgili baskı ve zorlamalar mevcut.

Bal desteklemesi ile ilgili bir protokolünde yetiştiricilerce yapılıp düzenlenmesi söz konusu olmadan merkez birliğinin acilen çalışmalara başlaması gerektiğini düşünüyorum.

Gayretiniz için sizide tebrik eder, kurumumuzun daha sağlıklı çalışmalar yapabilmesi için koordineli çalışmalara gerek olduğunu görüp, desteklerinizin kısa vadede olması zamana bırakmadan hızlı sonuçlar alınmasına yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.