3 Kasım 2008 Pazartesi

TEŞEKKÜRLER.

Sevgili okurlarım.

2006 Şubat ayından bu yana internetten sizlere arıcılık konusunda bloğumdan sesleniyorum. O günlerde bir site yapma fikri kafamda var iken; şimdiki beyazkovan sitesinin sahibi Murat Çakır beyin acele etme, önce sana bir blog kuralım, daha sonra kendini internette geliştirince bir site kurarsın demesi üzerine blog yaşantıma başladım. Böylece Türkiyedeki ilk arıcılık bloğu kurulmuş oldu , ardından diğer arıcı arkadaşlarda paylaşımlarını, yaptıkları bloglar ile bizlere sundular ve bloglar çığ gibi büyüdü , bu günkü halini aldı. Kalabalık bir grup olmaktan dolayı ben çok mutluyum çok sesliliğin her zamanda yanındayım. Saygı sınırları çerçevesinde olduğu müddetçe elbette. Ama kemiksiz et olmuyor , zaman zaman olumsuz yaklaşımlar içinde olan kişileride süre içinde gördük. Grup üyeleri bu tarz kişileri günümüz pop müziğinin çabuk esip gürleyen sonra yok olan şarkıcıları gibi imha ettiler. Verimsiz ana arıyı yok eden koloni bireyleri gibi adeta.

Sizlerden gelen mailler, telefonlar ve bilgi paylaşımları daima bana güç verdi kuvvet verdi. Vızıltı sesleri ise beni sizler için daha çok çalışmaya yönlendirdi.

Şimdilerde geçmişteki birikimlerimizi daha güzel ortaya koyabilmenin çabası içerisindeyim. 2008 Ağustos ayı içinde yapılan suni ana arı döllendirme ve ıslah kursunu Türkiyede alan 15 kişiden biri olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu ayrıcalıkla önümüzdeki yıl binlerce ana arı yetiştirmenin temellerini hazırlıyorum.

Bu yıl kanola ile başlayan bahar dönemi , kestane ile devam ederken ardından ayçiçeğine ve pürene gittik. Dört ayrı istasyonda dört ayrı balın tadına bakarken önümüzdeki yıl çam ve narenciye ballarını da tadmayı düşünüyorum.

Bu arada sizlerle işlerimizin yoğunluğundan dolayı uzun zaman aralıkları ile görüşme fırsatım oldu. Malumunuz 20-30 arının işi bitmezken biz yüzlerce arı kovanı ile ilgileniyoruz ve ayrıca ekstra işlerlede ilgilenmek durumunda kalıyoruz. Bu kadar işi bir arada yürütmek bir hayli bizi zorlarken sizlerden gelen http://www.bereketbal.com/ adlı sitemizi tebrik ve teşekkür mailleri ile telefonlarından dolayı müteşekkül olduğumu iletmek isterim.

http://www.bereketbal.com/ sitesinde önceki http://www.teknikaricilik.com/ adlı sitedeki bilgilerimi bölümlere ayırarak sizlere sunmaya çalıştım. İlave eklemelerde elbette yapılıyor ve sizlerin direktifleri sayesinde şekillenmeye devam edecek.

Daha önce sizlere günlük olarak verdiğimiz ve mevsimsel olarak güncel olayları paylaşmaya çalıştığım yazılarım ve resimlerimde söz konusu metin geçmişte arşivde kaldığı halde geriye dönerek konu ile ilgili bilginin bulunması son derece zor oluyor ve zaman alıyor idi. Şimdi ise örneğin ana arı yetiştirme ile ilgili bilgileri tek bir bir tıklama ile bulabiliyor ve konu ile ilgili sorular sorabilirken konuyu kendi resimlerinizle ve bilgilerinizlede süsleyebiliyorsunuz.

Bu siteden sizlere bazı ürünleri öncelikle arıcı olduğumuz için sizleri düşünerek uygun fiyattan ulaştırmayı planlıyorum. Böylece yıllardır sözünü ettiğimiz arıcının hakkını kazanmasına yardımcı olmaya çalışacağım.

Verimli çalışmalarınızın karşılığını fazlası ile almanızı canı gönülden diler, hepinize hoşçakalın derim.

Yalçın SEZER
Uzman Biyolog

http://www.bereketbal.com/
yalcinsezer@msn.com

19 yorum:

E.ÇOKENGİN dedi ki...

Yeni sitenizin hayırlı olmasını dilerim.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Yine güzellikkerden ve doslugunun verdigi iyi niyetinle gercekleri paylaşmışsın yetmemiş birde site açmışsın tebrikler Allahta gönlüne göre versin çalışan daima kazansın
kolaygelsin

Hayyam dedi ki...

Ülkemizdeki arıcılığa katkı sağlayan herkesin yolu açık olsun.Başarılar dilerim.Bildiğini paylaşmaktan kaçınmayan tüm arıcılara selam olsun

Hasan ÇINARLIK dedi ki...

Sevgili Yalçın Hocam,
Türkiye arıcılığına yaptığınız katkılardan dolayı size sonsuz teşekkürler....
Arıcılığa sizden alacağım birkaç kovan ile başlama planları yaparken , aramızdan ve Espiyeden istemeyerek zamansız ayrıldın..
Arıcılığa başlayıp internet ile tanıştıktan sonra sizin günlüğünüzü gördüm ve arıcılık konusunda ( diğer değerli arıcı dostların günlükleri ile) bizlere ışık tuttun...
Gerek günlük ve gerekse msn üzerinden bizlere sayısız sorunlarımızda yardımcı oldun..
Yeni açtığın sitenin de arıcılığımıza yararlı olmasını diliyor, çalışmalarında başarıların seninle birlikte olmasını istiyorum..

ALTINKOVAN dedi ki...

yeni siteniz hayırlı olsun yalçın hocam sizin sayenizde çok şey öğrendik.hiç bir zaman bildiklerinizi bizden saklamadınız Allah sizden razı olsn...

Yalçın Sezer dedi ki...

Sayın Hasan Hocam, Trabzondan Serhat ve Ali Osman Çalık bey,

Nacizhane sözleriniz için çok teşekkür ederim. Hizmet bizden taktir sizden.

Yalçın SEZER

Yalçın Sezer dedi ki...

EÇ ye de temennileri için çok tşk ederim.

Yalçın SEZER

Fatih dedi ki...

merhaba yalcin abi size nekadar tesekur etsek azdir biz kosovadan surekli internete bakip siteni takip etmekteyiz ilk baslarda dedigin gibi hicbir arkadas blogun ne oldugunu bile bilmiyorduk hata ben senin blogu arama motorundan bulmustum o zamanlar ingilizceydi bloglar yeni bilgileri bu blog saesinde ediniyorduk ve gun gectikce blog sayisi o kadar artiki listelre sigmaz olduk oncelile bu yapilanmayi baslatigin icin cok tesekurler ediyoruz ve bizleri surekli bilgilendirmen gerekte bloglarimizda yorumlarinla bizi yanliz birakmadigindan dolayi minetar oldugumuzu bilmeni isteriz tekrac tesekurler hayata basarilar diliyor ve yeni sitenin hayirli olmasi dileklerimizle cok ama cok tesekurler .. saygi ve selamlarimla

Adsız dedi ki...

Biz de kendi sitemizi açtığımız zamanlarda, internette çok fazla arıcılık sitesi yoktu. Zamanla bloglar çoğaldı,yeni siteler açıldı. Arıcılık teknoloji sayesinde daha geniş kitlelere yayıldı,bilgi alışverişleri yapıldı. Sizin de yeni sitenizin hayırlı olmasını diliyor,blogunuzda olduğu gibi hizmetlerinizin ve arıcılıkta başarılarınızın devamını diliyorum.

Alper Tekin
www.erginbal.com site yöneticisi

Adsız dedi ki...

Hem uretiyorsun , hem ogretiyorsun, hemde gelisiyorsun. Turkiye'nin senin gibi insanlara cok ihtiyaci var.
Devrim Oskay

manos dedi ki...

very nice blog !!!!!!!!!!

Adsız dedi ki...

selam aleykum arıcı dostu arıdosları biz yaylacık köyü arıcıları olarak sıkıtakıpcısı olduğumuz yalcın abi yi biliyoruzki herzaman sorularımıza cevap veren sayılı kişlerden biriolarak biliyoruz bizlerde sitelerkonusunda yardımlarından doyı teşekür ediyoruz çalışmalarını. bu a elmde eşine azraslanır bilgi paylaşımı bizler için çok faydalıolmakdadır yenilik lerin takipcisi bir kaçkişden biri bize göre kimse üzerine alınmasın hakedene hakını vereceksin abi sende hak ediyorsun hakını alman temeliğimizdir bartın yaylacık köyü kestane balı üreticileri

Adsız dedi ki...

calışmaların heyacan veriçi hocam teşekürler paylaşımlariçin . BARTINDAN SEVGİLER

Adsız dedi ki...

ben arıcılığayeni başlayan başlayan biriolarak başarılı bulduğum kişlerden birisiniz yalcınbey heptakipciniz ikisitidede BEREKET BUOLSA GEREK DİYEBİLİRİM BARTINDAN SELAMLAR YAYLACIK KÖYÜ

Adsız dedi ki...

sadece bereket buolsa diyebilirim yorum azgelir BARTINDAN Selamlar yaylacık köyükaradaşlık 90 kovanla hizmetinizdeyiz

Adsız dedi ki...

herşeyin işin önderi vardır bize göre önderlerden ve yenilikçilerden birisiniz berekbal balınız bololsun AZİZLER DENSELAMLAR ???

Yalçın Sezer dedi ki...

Bartınlı hemşehrilerime temennileri için çok teşekkür ediyorum. Herşey gönlünüzce olsun.

Yalçın SEZER
Uzman Biyolog

www.teknikaricilik.com

www.bereketbal.com

-TUTKUN ARICI- dedi ki...

Site çok güzel olmuş adı gibi tüm işleriniz bereketli olsun.Kolay gelsin hocam..

BÜLENT KINALI dedi ki...

YENİ SİTENİZ HAYIRLI OLSUN.PINARHİSAR'DA ÇAYINIZ HAZIR, SOĞUTMADAN İÇİNİZ.
BÜLENT KINALI
kinalibalkiraz