2 Mart 2009 Pazartesi

Muhterem Arıcılara Selamlar,



1993 senesinden beri 16 yıllık arıcılık serüvenimde ilk günden bu yana temel hedef olarak bal üretimini seçmiş idim. Bununla birlikte geçen süre içerisinde arıcılık faaliyetlerini yürütürken sektörün diğer konuları ilede ilgilenmek zorunluluğu ister istemez gerçekleşti.


Domruk alarak kereste biçtirmek, bir iki yıl sonra çarpılmamaları için onları istiflemek ve kurutmak ardından ruşet, kovan, ana arı yetiştirme kutuları hazırlama hatta şerbetliklerin ağaç olanlarını hazırlamak. Bu çalışmalar devam ederken ana arıların yetiştirilmesi teknikleri, bölme teknikleri, ana kabul ettirme yöntemleri vsvsvsvs.


Tüm bu çalışmalar yapılıyor iken gözlemler yapmak, not tutmak ve gelişmelere müsait olmak bir arıcının başarısını ortaya koyacak önemli faktörler.


Bir çok önemli nokta istisna olan bazı internet sitelerinde üzerine bastıra bastıra defalarca yazılıyor. Temel hedefimiz az girdi , çok çıktı oluşturmak. Bu çalışmalar yapılıyorken bir atasözü varmış ingilizlerin şöyle diyorlarmış ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim.

Hiç yorum yok: