11 Haziran 2013 Salı

ANİMALİA 2013 FUARI VE İSTANBUL ARICILIK VE ARI ÜRÜNLERİ FESTİVALİ

ANIMALIA İSTANBUL HAYVANCILIK VE TEKNOLOJİLERİ ULUSLARARASI     İHTİSAS FUARI CNR FUAR MERKEZİNDE YAPILDI
Yıllardır fuarlara ziyaretçi olarak katıldım. İstanbul Bal Üreticileri Birliği yönetim kurulu başkanlığımdan dolayı bu ziyaretlerin artık katılımcı boyutunda olması gerekliliğini düşünerek bir çok fuarada stantlar açtık. Birlik faaliyetlerini gündeme getirdik. Tüketici ve firmalar ile tanışma fırsatı yakalamaya çalıştık.
Düşüncelerimiz gerçekleşti ve beklide doğru yolda olduğumuzdandır fuarcılık çalışmalarına başladık.  Bu yıl İhtisas fuarı olarak yapılan hayvancılık fuarı içinde arıcılık ve balcılıkla ilgili hiçbir noktanın olmaması çok ilginç geldi bana. Bir taraftan da geçmişte gıda fuarlarında, organik ürünler fuarlarında, hayvancılık fuarlarında ve tarım fuarlarında zaten hep arka planda tutulan ve değer verilmeyen köşeye sıkışmış arı firmalarını görmek beni hep sıkmış ve üzmüş idi. İstanbul da yapılan arıcılık ve arı ürünleri festivalleri bu geçmişteki ezikliğimizin bir dışa vurumudur. Ne denli başarılı olduğumuzun yankıları her geçen gün tv programlarım ve çeşitli arıcı ziyaretlerimde gözle görülen bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.
Ancak ilginç olan unsur katılımcı sektörünün et, süt, yumurta, sığır, manda, koyun, keçi yetiştiriciliği, tavuk, hindi gibi kanatlı sektörünün dev temsilcileri olmalarına karşın nedense İstanbul Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivaline olan ilgi ve ziyaret kadar güçlü olamamış olmasıdır.
Tüm hayvancılık sektörü bir tarafa arıcılık ve bal üreticiliği bir tarafa demekten kendimi alamayacağım. Demek ki biz arıcılar, bal üreticileri kendi sektörümüze değer veriyoruz yada vermeye başladık.  Geçmişte bir öncü hareket olmadığı için bir ivme yok idi. Belki de sektörümüzün gelişmesinden rahatsız olan odaklar ve gruplar bulunuyor idi.
Yapılan çalışmaları görmezlikten gelmeyen, meslektaşlarımızın ve arı sevdalılarının bundan sonraki etkinliklere mutlaka çevresindeki arkadaşlarını, komşularını, akrabalarını kısacası yakınlarını etkinliğimize getirmelerini tavsiye ediyorum. Bal ve diğer arı ürünlerinin tanıtımının yapılması için büyük bir fırsat olan Feshane Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan 3. Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivali artık sizler sayesinde geleneksel hale gelmiştir. Geleneksel hale gelmiş olan Arıcılık ve arı ürünleri festivali kendini ispat etmiş ve Türkiye de arıcıları koruyan çalışmaların gerçekleştirildiği tek etkinliktir.
Okurlarıma ve diğer fuarlarda sığıntı gibi görünen sektörümüzün canlı hale gelmesinde yardımcı olduğu için tüm arı sevdalılarına sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Arıcılarımıza destek verelim. Sağlıklı arı ürünlerini üretsinler. Hem kendileri kazansın hem tüketiciler kazansın. Toplumumuz sağlıklı olsun.
Kalın sağlıcakla...                                                   Uzman Biyolog Yalçın SEZER

http://www.etarim.net/wp-content/uploads/2013/06/AN%C4%B0MAL%C4%B0A-2013.jpg

Hiç yorum yok: