9 Mart 2007 Cuma

AVRUPADAN BİR KAÇ İZLENİM

Bu nokta çok önemli bir kavşak. Buradan İsviçre, Almanya ve Fransaya geçilebiliyor. Avrupa birliği nedeni ile sınırlardan geçişte sorun yaşanmıyor.
Bizi Fransada gezdiren ve arıcılıkla ilgili malzeme satış noktasında tercümanlık yapan ve alışveriş sırasında pazarlığına hayran kaldığımız Mustafa arkadaşımız. Tekrar kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bizlere vermiş olduğu hizmetlere ve misafirperverliğe karşı son derece ezilmemize neden oldu. Ayrıca Doğma büyüme Fransada olan kardeşimizin Türk örf ve adetlerini Fransada yaşattığını görünce gençliğine rağmen bu değerlere verdiği önemi görünce kendisini taktir etmemek haksızlık olur.
Saman balyalarının brandası üzerinde görülüyor.

Araziler içerisinde yağmurlama sisteminin yer değiştirilerek yapılmasına izin veren sulama tertibatı aynı zamanda ilaçlamanında bu sistam aracılığı ile yapılmasına imkan veriyor.Otobanın ve şehrin hemen dışındaki tarım arazileri dikkatimi çeken en büyük özelliklerden. Aslında Avrupadaki en büyük gelişim bence fabrikaların ve çalışma noktalarının yerleşim yerleri içerisine dağıtılması olayı. Bu şekilde çalışma noktaları vatandaşın ayağına gelmiş ama işçi işyerine gitmemiş olmuş. Gelişme böylece ülke geneline yayılmış olmuş.




Hiç yorum yok: