21 Eylül 2007 Cuma

PINARHİSAR BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI ALİ BEY

Pek kıymetli okuyucularım.

Arıcıları parçalıyorsunuz, bölüyorsunuz furyası ile Bal Üreticileri Birliklerini görmezlikten gelmeye çalışanlara ders maksatlı mükemmel bir birlik faaliyetini aktarmak istiyorum.

AB uyum süreci ile Üretici Birliklerine verilen önemi kavramamak mümkün değil. Bunun ne derece önemli başarı getirdiğini de Pınarhisarda görüyoruz, duyuyoruz, mutlu oluyoruz.

Memlekette balınız olsada olmasada siz uluslararası standartta balınızı üretin balı gelip bağdattan alırlar. Bu gün bir çok üretici balını satamazken merdiven altında tutarken Ali beyin üyeleri ayçiçek ballarının tenekesini 182 liradan satmayı başarabilmiştir.

Birileri bu memleketin evladının ürettiği balı değerine almaya talipken birileride, dışarıdan ucuz bal alırım diye tehditler savurup üreticiden bal almama kararı veriyorlar.

Yetkililer duymalı. Atatürkün gençliğe hitabede söylediği gaflet ve delalet hatta hıyanet içinde olabilirler. Millet fakru zaruret içinde harap ve bitap olabilir sözü hiç aklımdan çıkmıyor. Bu düşüncede olan devlet erkanı ve insanlar görmek istemiyoruz. Bizler alın terimizin karşılığını istiyoruz. Bunuda söylemekten çekinmiyoruz.

Ali beyi çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Arkadaşlarınada kendisine yardımda bulunduğu için ve bir memleket görevi yaptıkları için ayrı ayrı selam ediyorum.

Sorunlar üstesinden gelmek içindir. Gerekirse kavanozlar balımızı kendimizde satışa çıkarırız. Bu sefer kime baskı yapılacak ve nasıl bir çalışma yapılacak olabilir ki.

Birlikten kuvvet doğar. Parçalanma olmaz. Birliklerin kenetlenmesi dileği ile.

Hiç yorum yok: