23 Ekim 2007 Salı

20-21 EKİM 2007 3. MARMARA ARICILIK KONGRESİ

ANARTO ekibi gerçekten çok dinamikti oradan oraya koşturdular birbirleri ile değil yeni yüzler ve yeni bilgiler ile tanışma çabası içinde idiler.


Bursada yapılan 3. Marmara arıcılık kongresi hakkında bir kaç cümle yazmak istiyorum.



Kim ne yaparsa yapsın her nedense hiç önem arz etmiyor gibi bir bakış açısı var ortalıkta. Bu bizim sektörümüzde de böyle başka sektörlerde de.



Eskiden insanlar bir ömür boyu çalışırlar ve bir eser meydana getirirlermiş, bazen karşlaştığımızda ya bu insanların başka bir işi yokmuymuşta bu şekilde devasa bir yapı, mükemmel bir işçilik yapmış diye kendimizi söylemekten alıkoyamayız.



Baktığımızda gerçekten hiçbir işin çaba sarfetmeden olmadığını çok rahat görebiliyoruz. Her işimizde bu böyle.



Kongre baştan aşağı kötü olsada,iyi olsada kime göre ve neye göre iyilik ve kötülük tartışılacaktır. Cenabı Allah insanı yaratmış onda bile biz kullar eksiklik bulmak için adeta yarışıyoruz. Eksikler bir daha yapılmamak üzere gayret göstermek içindir.

Kötü bir kongre olsa kongre sonunda bu toblo olurmuydu.



Kongrede şu eksik olmuş bu eksik olmuş demek yerine sorun görülen yerlerin bir daha olmaması için yapılacak diğer kongrelerde görev alıp yardımcı olunmalıdır düşüncesindeyim. Kimseyi kırmaya gerek yok. Burada çalışmalarda yardımcı olan tüm hocalarımıza, asistanlara, genç öğrencilere ve arıcı arkadaşlara ben teşekkürü bir borç biliyorum.

Daha nice kongrelerde buluşup bilgi paylaşımlarımızı dahada güçlü hale getirme ümidi ile.

Yok sen ne yaptın, yok bu ne yaptı, yok ben daha iyi biliyorum sen bilmiyorsun, yok sen sahtekarsın, üç kağıtçısın diyen insanların bırakın bu topluma faydasını kendilerine faydaları olmayacakları aşikardır. Gözleri kör olmadan göremeyenlerden Allah hepimizi sakınsın.

Kongrenin arka sahnesinde tüm işleri adeta zevkle yapan ekibi unutmamak gerekiyor. Her birine ayrı ayrı teşekkürler.

Hiç yorum yok: