22 Ekim 2007 Pazartesi

18.10.2007 AGROİSTANBUL TARIM FUARI

Soldan sağa
Yalçın Sezer, Harun Palabıyık TEDGEM de Şube Müdürü, Ersan Çınar Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği yönetim kurulu üyesi, Emekli bakanlık temsilcisi ve kitap yazarı Ahmet bey, İstanbul Bal Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Yüksel.

İstanbul Bal Üreticileri Birliği Kurucu Üyesi Güner Kayral; birliğimizin sekreterya ve fuarlardan sorumlu stand görevlisidir. Çeşitli bilgileri paylaştığımız ve malzemeleri sunumlarını yaptığımız standımız birliğimizin tanıtımına yardımcı olmaktadır. Üretici ile tüketicinin buluşmasına ve daha başarılı bal üretiminin gerçekleşmesine çalışılmaktadır.
Fuar süresince çok canlı bir stand durumunda olan teşhir odamız son derece ilgi odağı durumunda idi.
Sepet kovan, akvaryum arı kovanı ve kendi mumunu kendin yap aleti son derece fazla ilgi gördü.
Tarım Müsteşarımızın ve İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Kavak'ın da ilgisini çeken akvaryum arı kovanı içindeki arılar,esprilerin yapılmasına malzeme oldular.
Müsteşar muavinimiz Nihat PAKDİL'ın Türkiyedeki arı kovanı sayısının çok fazla olduğunu ve eğitimle bal miktarının daha fazla üretilmelidir görüşü büyüklerimizin sorunlarımızdan haberdar olduğunu ve yanlız olmadığımızı gösteriyordu.
İstanbul İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şube Müdürlüğünde çalışan personelimiz. Çiftçi eğitimi noktasında arıcılarımızın eğitimlerinde yardımcı olan arkadaşlarımıza minnettarız.

Güner Kayral Babasının yazdığı kitapları tekrar silbaştan düzenleyen ve yeni bilgilerle eklemeler yaparak ayrıca yeni kitaplarla ülke arıcılığımıza hizmetler sunan nadide bir insan.
TEDGEM in destekleri ile üreticilerimiz yanlız olmadıklarını ve her zaman güvenebilecekleri dev gibi bir kurumun arkalarında olduğunu üreticilerimize hissettiren, Tarım fuarlarda bizi yanlız bırakmayan , Şube Müdürümüz Harun Palabıyık.
Balın ve arıların dünyasının anlatıldığı fuarda tüketici ile üreticinin buluşması sağlandı.
Bilgisayar sayesinde bir çok resimli bilgiler paylaşıma sunuldu.
Bal türleri renkleri ve tatlarında ortaya çıkan farklılıkların neden kaynaklandığının anlatılmaya çalışıldığı fuarda bal birliklerine olan ilgi çok yüksekti.
Bal Üreticileri Merkez Birliğinin kuruluşu ile balın tanıtılması ve tüketicinin bilinçlenmesi sağlanmaya çalışılmaktadır.


Hiç yorum yok: