12 Ekim 2007 Cuma

İBRAHİM BÜYÜK ABİMİZİN ALMANYADAN GÖNDERDİĞİ İNKÜBATÖR

Almanyadan İbrahim Büyük abimiz inkübatör ile bana bir ana arı gönderdi kendisine bu iş için vakit ayırdığından dolayı minnettarım çok teşekkür ederim.
Bir takım çalışmalar yapmayı düşünüyorduk bu ana ile ama tüm imkanları hazırladığımız halde malesef anayı kabul ettiler lakin aradan bir müddet geçtikten sonra imha ettiler.
Açıklama bence ırk farklılığından kaynaklandı yada benim nazarım deydi.
Gerçekten ana arı mükemmeldi. Bu ana arının görünümü yapısı harika idi. Gece rüyalarıma girdi desem yeri var.
Bu damızlık anadan ana arılr üretmeyi düşünüyordum. malum Islah çalışmalarına başladık bu çalışmalar ışığı altında iyi bir materyalde kullnmış olucaktık malesef imkan olmadı.

İbrahim abinin memleketimizdeki arıcılık çalışmalarını yakından takibi ve blog sitelerindeki yardımlaşmalarımızı taktirle karşılaması, bu çalışmaları yaparken de karşılık beklemediğimizi görmesi bize yardımcı olma gerekliliğini kendisinde hissettirmiş. İşini gücünü bıraktı bize yardıma koyuldu. Hakkını helal et İbrahim abi.

Bu inkübatör uzak mesafelerde ana arının daha rahat ve daha huzurlu bir şekilde seyahat etmesine yardımcı olmak için tasarlanmış. Döllenmiş ana arılarında bu şekilde bir müddet bekletilmeye alındığı yada suni döllenmiş ana arılar bu minik kovancıklarda dinlenmeye alınıyorlar.

Hem ana arının hemde dışarıdaki kısımda bulunan işçi arıların beslenmesi için ayrı hemde su içmeleri için ayrı kısım bulunuyor.

Ana arının beslenmesinde yardımcı olan refakatçilerde yanında var.

1 yorum:

chaniabee dedi ki...

very beautiful work!!very nice blog.!!!
Συγχαρητήρια για το blog σου ! πολύ ωραία δουλειά !!
Chania bee