20 Ocak 2008 Pazar

DR ALİ KORKMAZ ( ARI DOKTORU )

Samsun İl Tarım Müdürlüğü Şube Müdürleri İstanbul'da yapılan arıcılık kursunu taktirle karşıladılar. Alanında uzman kişilerden bilgiler alan kursiyerler faaliyetin gerçekleştirilmesinde çaba gösteren birliğimiz yöneticilerine memnuniyetlerini her defasında belirtiyorlar. Arıcılık eğitim faaliyetlerinin yen başlayanlardan ziyade bu işi ticari olarak yapanlara zaman zaman rutin eğitimler ile dönüşümlü yapılması zarureti var gibi gözüküyor. Ben bilirim bilgiye gerek yok mantığı arıcılarımızın gelişmesi engelleyen bir yaklaşım oluşturuyor.
Fuarlarda sektörün öncü isimleri ve merak ettiğiniz bir çok bilgiyi yetkili ağızlardan almak mümkün oluyor. Yeni dostlar kazandığımız ve bilimsel paylaşımlarda bulunduğumuz bir fuar daha sona ererken tekrar karşılaşmak dileği ile.
Samsun valiliğinin standında Canik Belediyesi, 19 Mayıs Üniversitesinden yetkililer, İl Özel idaresinden ve Islah kanununa göre kurulmuş Arı Yetiştiricileri Birliğinden yetkililer bulunuyor idi.

Doktorasını arı üzerine yapmış olan Samsun İl Tarım Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan Ali Beyi İstanbul Bal Üreticileri Birliği koordinatörlüğünde yapılan kursta kursiyerlere bal ve arı ürünlerinin hasat edilmesi, paketlenmesi ve hijyenik kurallara uyma ile polinasyon hakkındaki bilgileri verirken görüyoruz.
Değişik ders anlatma uslubu ile kursiyerlerin ve dinleyicilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Dr Ali Korkmaz ilgili kursiyerlerden memnuniyetini bildirdi.

Sabaha kadar bilgilerini paylaşabileceğini söyleyen Dr Ali Korkmaz yaşlısı genci tüm arıcıların kalbini fethetti.


Artık yorulduk yemek yeme zamanımız geldi. Tüm günün yorgunluğunu yemekten sonra yine az yorularak İstanbulu gezerek bitirdik.

Sizlerle tekrar görüşmek dileği ile. Yolunuz açık olsun.

Hiç yorum yok: