16 Ocak 2008 Çarşamba

PINARHİSARDA HAFTA SONU GEZİMİZ ÇOK GÜZEL GEÇTİ

Pınarhisarlı ve istanbullu Bal Üreticileri Birlik üyeleri hafta sonu bir araya gelerek bal üreticilerinin sorunları üzerine görüşmelerde bulundular.





Kovanlar adeta kovan pazarını andırır nitelikte. Kovanların sahibi Kemal abimiz. İlçe Tarım Müdürlüğünden emekli Ziraat Mühendisi.


Böylesi düzenli ve korunaklı saklanmış yaklaşık 800 adet kabarmış çerçevelerle dolu ilaveler.

Her bir ilave yığını Kemal beyin özenli ilgisi ile,çerçeveleri korumak üzere 15 günde bir tütsüden geçirilmiş.
Ali Osman Çalık abimiz dost canlısı bir kişiliğe sahip. Hepimiz ile ayrı ayrı ilgilendi.
Ali Osman Çalığın samimi ve sıcak kanlı yaklaşımı ile birlik ve beraberlikten haz duyan üyelerin diyoloğu son derece taktir edilecek bir halde idi.
Kabarmış peteklerin bir hazine olduğu hepimizce malum. Bu denli fazla miktarda kabarmış çerçeve görünce koruma altına almak ayrı bir özen ve gayret gerektirmekte.

Depo dışındaki görünüm daha da dehşet ve bir o kadarda ilginç. Ağaç dallarındakiler kar değil. Kırağı. Sabah erken vakitte çıktık yola hava çok soğuktu akşama kadar bu kırağı rimedi ve adeta kar gibi bir görüntü ortaya çıkmış.
Hepimiz bu güzel manzara ile resim çekilmek istedik.
Hava akşama kadar bu şekilde sisli ve kapalı idi. Adeta sisli ve soğuk bir buzhane içerisinde gibiydik. İstanbula yaklaşınca hava birden açıldı. Hatta aynı saatlerde arkadaşlar hamsi partisine bizi çağırdılar fakat sohbet o kadar akıcı olduki zamanın nasıl geçtiğini anlayamadık. Neticede hamsi partisine geç kaldık.
Kovan pazarında kovan satılır. İhtiyacı olanlara kabarmış petek ve eski kovan verilir. Müracaat Ali Osman Çalık.
Depoda yaptığımız incelemelerden sonra birlikteliğimizin resimlerini çekildik.Ardından Bülentin arılığına doğru hareket ettik. Ama arıları göstermeye pek niyeti yok.


Bu resimler yıllar sonra hatıra kalacak. Blog adeta albümüm haline geldi. Sizlerle paylaşılan resimler bilgilerimizi ve yani dostlarımızın tanıtılmasındada yardımcı oluyor.
Depoyu bekleyen bu şirin sarışın bizi görünce çok neşelendi. Ordan oraya koşturuyordu.

ali Osman abi bir türlü zıplatamadı, zıplatıncada ben havada resim yakalayamadım. Biyolog meslektaşım Bülent. Ayrıca arıcı meslektaşım.



Hiç yorum yok: