3 Şubat 2008 Pazar

ARICILAR VE AVCILAR

Son zamanlarda gezdiğimiz bölgelerde arıcıların ortak noktalarına şahit oluyoruz. Arıcıların bir ortak özelliğininde bu kış aylarında avcılık olarak ortaya çıktığını görüyoruz. Lakin bana söylenenler şu yönde yanlış anlamaın bu arıcılarında avcılar gibi palavrası bol olur diyorlar. Bu noktada sanıyorum arıcıların bol konuşacak malzemesinin olması ve avcılarında malum mübalağ meziyetlerinin olması buna etki ediyor sanıyorum.

Trakya Silivri.

İstanbul Fatih ormanı.
Gebze nin köyleri.

Kastamonu Bozkurt ilçesinin köyleri.

3 yorum:

Çerkez dedi ki...

Hocam biz arıcılar-avcılar doğa dostuyuz o yüzden her fırsatta doğayla iç içe olmak için her fırsatı deyerlendiriyoruz kışın av baharla birlikte arı herkese rast gelsin

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın hocam bazı insanlar vardır iki cümleyle tüm olayı anlatır,bazıları vardır,3 saat konuşur derdini anlatamaz.Avcı ve arıcı,ilki genel herkesin yapabileceği ama arıcılık teknik bilgi ve deneyim isteyen,tecrübe gerektiren uygulamada hata affetmeyen bir dal ,avcılık 1978 den beri var arıcılık 4 yıl önce başladı dolayısıyla iki meslektede çok konuşanlar var sonuç malum,bizim beklentimiz laftan çok verim ve kalite bazında,vatandaş bırakın konuşsun rahatlasın hocam,tüm avı ve arıcı arkadaşlarıma saygılarımı sunuyorum ,av sezonu bu ay bitiyor arıcılık yeni başlıyor herkese kolay gelsin.

Hüseyin ALTIN dedi ki...

keşke bende buraları geze bilsem
avcılık yapabilsem
hocam şanslısınız

kalın sağlıcakla