18 Şubat 2008 Pazartesi

MURAT AKIN HOCADAN EKLEMELER

Kastamonu yazısına Murat hocam benim unuttuğum bir kaç noktayı eklemek istemiş . Bende unuttuğumun farkına vararak hemen yazmak istedim. Türkiyenin ilk göç veren yerlerinden biri Kastamonu ve İstanbuldaki yoğunlukta buradan kaynaklanıyor.

Memleketini insanlar neden terk etsinler fakirlikten elbette, hem çalışmak hemde okumak için. Şimdilerde herkes başkaldırma sevdasında, geçmişten günümüze Kastamonu ve çevre illeri devlete hiç bir dönem başkaldırmamıştır. Kurtuluş savaşında mısır koçanlarının öğütülmesi ile elde edilen kepek ile ekmek yapıp öğün savuşturulduğunu ninelerim anlattı bana.

Çanakkale içinde aynalı çarşı ana ben gidiyom düşmana karşı diye söylenen türkü bir İnebolu türküsüdür. Nedeni cepheye giden bir İnebolulu askerin anasının yaktığı türküdür bu. Murat Akın hocam derki 252 bin şehit var kurtuluş savaşında bunların 90 bini Kastamonulu. Rakamlar kayıtlarda mevcut.

Ruhları şad olsun.

2 yorum:

UĞUR KIRAN dedi ki...

Ülkemizin düşmanlardan kurtuluşu için yüce atamız ATATÜRK önderliğinde yapılan savaşta inebolu halkının katkılarını ve vatanseverlik duygusuyla nasıl hareket ettiklerini bilmeyen kalmamalı yalçın hocam,karadeniz insanı bu ülkeye hiç bir zaman yanlış yapacak davranışlar içinde olmamıştır,birilerine ders olmalı tarihimiz, ama tarihten ders almayanlar için aynı dersi tekrarlayacak gençlik yine var bu ülkede!!!

Yalçın Sezer dedi ki...

YERDEN GÖĞE KADAR HAKLISINIZ UĞUR BEY.