25 Mart 2008 Salı

İLGİNÇ BİR HİKAYE...

Pek muhterem okuyucularım.

Bu blog tarzı sitede sizlerden gelen bazı anektodları zaman zaman diğer arkadaşlarımızlada paylaşmak için yayınlıyorum. Bu yazılar kimseye ithafen yazılmıyor özellikle belirtmek isterim. Kötü sözde iyi sözde sahibinindir. Bu nedenle sizlerle paylaşımlarımızın daim olması temennisi ile.


Bir zamanlar 1 oglu ve 1 esegi olan fakir bir kari-koca varmis.Imkânlarini daha iyiye goturmek ve dunyayi tanimak icin sehir -sehirdolasmaya karar vermisler ve kucuk ogullarini eseklerinin sirtina bindirip yolakoyulmuslar.Ilk geldikleri koyde insanlarin arkalarindan:'' su terbiyesiz cocuga da bakin! Kendisi esegin sirtinda rahatca yolculuk ederken,Zavalli anne ve babasi kan ter icinde yuruyorlar!' ' dediklerini duymuslar.Baba esine donmus ve '' biricik oglumuzun terbiyesizlikle suclanmasina izin veremeyiz,En yasli ben olduguma gore esege ben bineyim siz ana-ogul yuruyun'' demis.Ve boylece giderken baska bir koye gelmisler.2. Koyde ilerlerken insanlarin:'su ahlaksiz adama da bakin, kendisi esegin sirtinda seyahat ederken zavalli oglu ve karisi yurumek zorunda kalmis! '' dediklerini duymuslar.Ahlaksiz biri olmayi kendine yakistirmak istemeyen baba karisini esegin sirtina bindirmis ve baba-ogul yanlarinda yururken 3. koye gelmisler!3. Koyde insanlarin arkalarindan : ''zavalli yasli adam, hem butun gun esek gibi calisiyor kendisini prenses sanan karisi da hem kocasinin hem de ufacik oglununyaninda yurumesine aldirmiyor.Herhalde cocuk da uvey evlattir ''dediklerini duymuslar.Bunun uzerine tum aile esegin ustune binmisler ve 4.koye ulasmislar.4.Koyde insanlarin: ''su canavar insanlara da bakin!Zavalli esegin belini kiracaklar ''dediklerini duymuslar.Esekten inip ucu de hayvanin yaninda yuruyerek 5. koye varmislar.Bu kez duyduklarina inanamamislar :Koyluler gulerek : 'su uc salaga bakin, kendilerini tasiyacak bir esekleri oldugu halde yuruyerek yolculuk yapiyorlar ''!!!


SONUC: GENELLIKLE INSANLAR ELESTIRMEK ICIN HER ZAMAN BIR EKSIGINI BULACAKTIR VE KIMSE SENI OLDUGUN GIBI KABUL ETMEYECEKTIR.ONUN ICIN DOGRU BILDIGIN SEKILDE YASA. HAYAT ON PROVASI YAPILMAMIS BIRTIYATRO GOSTERIDIR.BU ALKISI OLMAYAN TIYATRONUN PERDESI KAPANMADAN; HAYATININ HER ANINI DEGERLENDIR.Charlie Chaplin

6 yorum:

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

HARİKA BİR YAZI ELİNE SAGLIK

İlhami Uyar dedi ki...

Değerli hocam bardağın dolu tarafından bakarsanız dolu görürsünüz,alttan bakarsanız birşey göremezsiniz,birde at gözlüğüyle bakarsanız sadece önünüzü görürsünüz ,en iyi yol her olaydan faydalı birşeyler bulabilmek,boşyere kuruntu yapıp bünyemize zarar vermektense ,hep iyi ve olumlu düşünüp insanlara faydalı olabilmek en iyisi olmalı,bugününüzün dünden daha iyi olması dileklerimle.

UĞUR KIRAN dedi ki...

süperrrrrrrrr

fatih güneş dedi ki...

çok güzel yazmışsınız gerçekten bence insan kendi doğruları ile yaşamalıdır.

TUNCAY ERDEM dedi ki...

Guzel bir yazi hocam...

Mehmet Akpınar dedi ki...

Göz adamı mezara deveyi tencereye girdirirmiş.Arı yurdu için diyebileceğim bir şey yok.Yani nazarım değerse kusura bakmayın.
Çharlie Chaplin'in sözüyle yazınızı noktalayışınız, uzman oluşunuzdan başka bir şey olamaz.Tebrikler.
Mehmet Akpınar.