10 Nisan 2008 Perşembe

NAZAR ETMEYİN NE OLUR ÇALIŞIRSANIZ SİZİNDE OLUR.

Allah nasip kısmet ederse satışlar bittikten sonra kalanların bir kısmı ile kestaneye gideceğim diğer kalanları bölmeyi düşünüyorum. Arıcı arkadaşlara tavsiyem herkesin bal üretmesi söz konusu farlı üretim modelleri geliştirin. Arı üretmek, ana arı üretmek,polen, propolis, arı sütü gibi ürünleri üretmeyi tercih edenler ileride mutlaka diğerlerinden önde olacaklardır. Akla ilk gelen balı herkes üretiyor bundan dolayıda bazı bal tiplerinin değeri düşük oluyor.
Yeni kovanla, eski kovanla, kovansız 7 çerçeveden başlayan arıların satıldığı arılıktır. Şu anda kat atılamayanların çerçeveleri polenle tıkanmış durumda. Üç çalışma yapılabilir. Ya oğula meyil edecekler ve memeli olarak bölünecekler yada kat atıp ferahlatıpanalar yetiştikten sonra memelerin dağıtılması ile bölme yapılacak yada yaklaşık bir ay sonra döllenmiş olan analar ile ikiye değil üçe de bölebiliriz.
Bu durumda olan ve tıka basa arı ile dolu kovan sayımız bir hayli fazla.
İşler çoğaldı eleman sayılarıda arttı. Gönlü temiz, kalbinin temizliği yüzüne vuran arıcı arkadaşlarımın tamamının bu yılın bereketinin üzerlerine olmasını temenni ediyorum. Hepinize sağlıklı, güçlü koloniler bol bereketli bir sezon diliyorum.
Atıyoruz kesiyoruz ama eminim siz arıcı arkadaşların gözünden hiç bir şey kaçmıyordur. Diyeceksiniz Yalçın hoca neden bu kovanları yerlere koymuş, yükseğe yerleştirmemiş. Sehpahalar çok önemli ve hep tavsiye ediyoruz. Ne denirse densin işlerde yoğun olsa, arıda çok olsa arılar yerlere konulmamalı. Rutubeti çekiyor, arıların gelişmesine sekte veriyor ve kovanlarımızı çürütüyor.

1 yorum:

yalovalı arıcı dedi ki...

üstad allah daha çok versin.bu arı satışı hakkında bilgi istiyorum.kovansız olarak 7 ile 10 çerçeve arası fiyatlarınız ne kadardır.fiyata göre adet belirteceğiz 80 taneya kadar alabiliriz tabi uçuk kaçık fiyat demez iseniz:)arılarınız olduğu yeri neresi biz yalovadan gelip aynı gün içinde aktarmayı yetiştirebilirmiyiz kendi kovanlarımıza.birde ödeme koşullarını bi konuşsak iyi olur.selametle kal....