10 Nisan 2008 Perşembe

ARILAR BU BÖLGEDEKİ KANOLA TARLALARINDALAR.

Satılan ve boşalan kovanların toplandığı, eski çerçevelerin temizlenmek üzere bir araya getirildiği ve eksikleri tamamlanmak üzere elden geçirildiği kovanları bir arada görüyoruz.
Hemen yan tarafta temizlenmiş kovanlar içerisine yapılabilecek olan bölme arıların alınacağı dolu kovanları görüyoruz.
Bu yıl mükemmel bir polen kazancı içerisine girmiş bulunuyoruz. Öyleki bu bol miktardaki polenden dolayı her bir çerçevede polen görmek mümkün. Arıların polen akımının bol olmasından dolayı doldurduğu göz sayısı o denli fazla olmuşki yumurta atacak alanlarda bile daralma söz konusu.
Bir çok tarlada kademeli açılan kanola aynı zamanda aynı bitkide de sıralı bir çiçek açma özelliğine sahip yani bir bölgede yaklaşık 2 ay gibi bir süre polen akmı ve nektar akımı söz konusu. Kanoladan bal elde eden geçen yılki arıcı arkadaşlar balı çok çabuk donduğunu belirtiyorlar.
Her gittiğimiz gün daha fazla sararmış tarlalar bizleri sevindiriyor ve yumurta alanı daralan ve kat isteyen arıları gördükçe işler gözümüzde büyüyor.

1 yorum:

UĞUR KIRAN dedi ki...

HOCAM ŞU KANOLA ÇİÇEĞİNİ YAZINIZI OKUYUNCA MERAK ETTİM DOĞRUSU,BENİM ARILARIN ORDADA BUNA BENZER BİR ÇİÇEK TÜRÜ VAR AMA BLOGUNUZDAKİ RESİMLER YAKIN ÇEKİM OLMADIĞI İÇİN KARŞILAŞTIRMA YAPAMADIM.EĞER ZAMANINIZ OLURSA ŞU KANOLANIN YAKIN PLAN ÇEKİLMİŞ RESMİ VARSA BANA GÖNDERİRSENİZ SEVİNİRİM, KOLAY GELSİN