9 Nisan 2008 Çarşamba

ARI SATIŞI

Muhterem arıcı kardeşlerim,

Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz diyen bir dostumun sözleri ile başlamak istiyorum yazıma, uzun zamandır arıların beslenmesi çerçevelerin verilmesi, arı satışları derken sizlerle bir hayli zamandır sohbet edemediğimiz gerçeğini de görüyorum.
Şu anda 7 çıta ve üzerindeki arılarımızı kanolalık bölgeye götürdük. Arılara artık kat atılması gerekiyor. Buradaki arılarımızı satılığa çıkarmış bulunuyoruz. Kanola nektarı ve poleninden arıların faydalandığını görmek ve gezginciliğin keyfina varmak bu yıl bahar ayında bizlere nasip oldu darısı başınıza. Arılıkta çekilen resimler yok denecek kadar az muhterem okuyucularım. Nedeni ise fotoğraf makinesini elimize bile alamıyor olmamız. Güçlü arıların derdi başka, zayıfların derdi başka.
Arı kolonilerinin iç görüntülerini çekmeyi bırakın dış görünüşünü bile çekemiyor olmanın üzüntüsünü ben sizden daha çok duyuyorum.
Yarın arı satışımız yok görünürde. bir bayan gelecek 2-3 kovan alacak belki fırsatını bulur ve resimleri çekeriz. O vakit sizlerle paylaşmanında keyfini yaşarız.
Az arı çok bal, çok arı çok iş. Arı üretip satmıyor iseniz koloni sayısını fazla tutmanın bir anlamı yok. Güçlü ve az sayıdaki arı ile daha çok bal alma yolunu seçin.
Hoşçakalın.

Hiç yorum yok: