8 Kasım 2008 Cumartesi

SİLİVRİDE YAPILAN KURSA DAVET EDİLDİK.

http://www.bereketbal.com/
http://www.teknikaricilik.com/
yalcinsezer@msn.com


Silivri İlçe Tarım Müdrlüğü tarafından açılan arıcılık kursu 5 gün sürmüş. Bizide davet ettiler ve katıldık. Ana arı yetiştirilmesi ve önemi adlı dersi anlatmamı istediler. Bilgilerimi elden geldiğince aktarmaya çalıştım.


İlçe Tarım yetkilileri, kursiyerler, İstanbul Bal birliği, Kurs merkezi yetkilileri bilgi alışverişinden son derece memnundular.

İlgili kursiyerlerin sürekli notlar tutmaları ve sorular sorarak yanıt almaları mükemmel bir kurs olduğunun göstergesi idi.

İmam, öğretmen, çitftçi, her alandan kursiyer mevcuttu.



Her türlü arıcılık ürünlerini üretmek için farklı üretim teknikleri yapılabilir ve farklı çalışmalar sergilenebilir.




Kursiyerlerden bazıları arıcılığa meraklı arısı olmayanlardı. Bazıları ise arıları olan bilgi ve kültürünü artırmaya gelenlerdi.





Her kursta mutlaka bir Rizeli yada Trabzonlu oluyor. Yörede 365 gün yağmur yağar derler. Bu yağmurda arı olurmu? olmaz elbette. Sanıyorum bundan dolayı arıcılık o bölgede aşırı merak uyandıran bir hobi.








Eğitmen Hakan bey Silivride bulunan arıcılar için gerçekten büyük bir nimet. Bilgi birikimlerini aktardığı arıcıların ondan memnun olduklarını bizde kursa katıldığımız son gün gözlemledik.







Ana arının önemi herkesçe malum. Her arılıkta el altında aa arı bulunması da önemli bir mesele. Ana arının öneminin nedenlerini, genetiksel özelliklerinin önemini, yetiştirilme teknikerlini kursiyerlere ben anlatmaya çalıştım.







Kurs yöneticisinin kurs ortamını hazırlaması ve uygun bir ortam yaratmasıda takdir edilecek bir özellik.








Bilgiler eksiksiz aktarıldı herkes anlayabildiği kadarını aldı.










Bu yıl elde edilecek bilgilerin ardından önümüzdeki yıllarda ana arı yetiştiriciliği kurslarıda açılabilir.
Eğitimlerin sürekliliği temennilerimiz ile.









Hiç yorum yok: