7 Aralık 2008 Pazar

APİMAYE KOVANLARININ TANITIMINI BENDEN RİCA ETTİLER





















Üç yıldır danışmanlığını yapmış olduğum Apimaye firmasının ürettiği polimer maddeden imal maye kovanların tanıtımı Muğla Kongresinde bana düştü. Şirket yetkililerinin ricası ile uzun zamandır emek harcanan bu ürünün tanıtımını zevkle yerine getirdim.






















Arıcıların tüm sorunlarının ortadan kaldırılarak rahat bir arıcılık yapmasına imkan veren, ayrıca arı yaşamına uygun tüm ortamın yaratılarak klimatik bir yaşam sürmesini sağlayan ülkemizin her yöresinde denemeleri yapılarak, tübiatak tarafından onaylanan ve araştırmacıları üç ayrı üniversitede çalışmalar yaptıkları arıcılıkta devrim niteliğinde olan maye kovanlar Apimondia 2009 Eylül ayında ödül alacağı düşünülen bir tasarım.









Bal üretim kovanı, ruşet kovanı, ana arı üretim kovanı, tasarımları ile arıya ve arıcıya bir çok kazanımlar sunuyor.





Besleme kabları, nem alıcı ve kovan üstü örtüsü özelliği sunuyor, nakliyelerde mükemmel havalandırma, izole yapısı ile erken gelişim, paslanmaz çelik kulp ve kilitler çok çabuk nakliyeye hazırlık sunarken varova çekmecesi ile mükemmel varova mücadelesi, verimin artışı tartışılmaz. Fiyatı yüksek olmakla birlikte verim, kendini amorti etmesi daha az arı ile daha fazla verim, daha çok arı ile çok daha fazla verim sağlar. Amatör arıcılara, gezgincilere, sabit arıcılara, arı yetiştiricilerine, bal üreticilerine, ana yetiştiricilerine mükemmel kolaylıklar sağlar.






4 yorum:

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

BU GÜZEL MALZEMELERİN FİYAT LİSTESİ VE ŞAHSINI BEKLİYORUZ MUTLULUKLAR VE SEVGİLERLE BAYRAMIN KUTLU OLSUN

Bartınlı Arıcı ERKAN dedi ki...

kurban bayramınız kutlu olsun abi hayırlı bayramlar dilerim işi ehli ne bırakmışlar doğrusu onca çabadan sonra doğruseçim

hakan dedi ki...

Merhaba
bu plastik kovanların Dünya'da örneği var mı?

Örnek linkler verebilir misiniz?

Sağlıcakla

Yalçın Sezer dedi ki...

Merhaba,

Plastik çok geniş bir yelpaze ile karşımıza çıkıyor. Türevleri bulunan bu mamulün insan hayatının kritik önemli noktalarında kullanıldığını biliyoruz. Tıbbi plastik enjektörden, organik gübrelerin konulduğu bidonlara, su içtiğimiz petlerden, buzdolabı içinde kullanılan polietilenlere kadar çeşitlilik arz ediyor. Polietilen olan bu kovanlarda TUBİTAK tarafından onaylanmış TSE si alınmış ve Tarım Bakanlığından sağlıklı olduğu ile ilgili onayı alınmış bir ürün.

Dünyada da eşi benzeri yok. Fransada kalitesiz plastikten üretilmiş bir türevi olmasına karşın, Dünyada bir Türk firması tarafından üretiliyor olması bizim için büyük bir grur vesilesi. Fuarlarda bu yerli üretim mi diye sorulması bile bizleri gururlandıran bir cümle.

Yalçın SEZER
Uzman Bİyolog.