6 Şubat 2009 Cuma

TOPLANTI SONUCU

Muhterem arıcı arkadaşlar.

ANARTO nun yaptığı internet toplantısında invert şeker olayı incelendi. Tartışıldı.

Yurdun dört bir tarafından ve Dünyanın öbür tarafından arıcılar, bu toplantıda bilimin bizlere sunduğu bazı değerli ipuçlarını paylaşma imkanı buldular.
İnvert şekerin ne olduğunu, inversiyon yöntemi ile parçalanmanın ne demek olduğunu, asit ve ısı ile ortaya çıkan zararlı yapıların geri dönüşü zor olan hastalıklara yakalanmada kaçınılmaz olduğunu, baldaki sahteciliği körükleyenlerin analizlerle invert şekerin onları ele nasıl verdiğini, reçellerde kullanılan şekerlerin invert edilme yöntemini ve bunun reçelin kristallenmesini engellediğini benzer uygulama sonucunda ortaya çıkan invert şurup ve invert balın kristalizasyonunun engellenmesinin sağlığımıza olan etkisinin ne olduğu ve arı beslenmesinde vermiş olduğu ölümcül zararların ortaya çıktığını, Dünyada arı beslenmesinde invert edilip edilemediği kesin yöntemlerle belirlenemeyen besinler sonucu toplu arı kayıplarının ortaya çıktığı ve beslemede kullanılmadığı, enzim kullanılarak yapılan inversiyon yönteminin pahallı olması ve teknolojik uygulamaların gerekliliği gibi bir çok önemli konudan bahsedildi.
Donmuş bal, HMF ve enzimlerin susuz ortamda çalışamaması gibi ek bilgiler verildi.
Katılımcılara ve emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Çok faydalı bir toplantı oldu bende bazı eksik yönlerimi tamamlama fırsatı yakaldım. Bilgi ve birikimlerini biz arıcılar ile paylaşan bilim kadını Nadide hanıma saygı ve selamlarımı iletiyorum
Hoşçakalın.
Yalçın SEZER
Uzman Biyolog
www.teknikaricilik.com

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bravo arkadaşım işleri bayağı ilerletmişsin.
Çalışmalarında başarılar dilerim.
Mustafa Keskin