22 Mart 2006 Çarşamba

TÜRKİYE ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA SARIOĞLUNUN ARICILAR İLE SOHBETİ


İstanbul arıcıları Türkiye arı yetiştiricileri birliği genel başkanı Mustafa Sarıoğlu ile Sultanbeylide bir sohbette buluştular.

Arı yetiştiricilerinin memnuniyetle karşıladıkları toplantıda sektörün sorunlarına ve bu sorunlara karşı yapılacak çözüm yollarının nasıl aşılacağını Mustafa Sarıoğlundan dinlediler.

Musatafa Sarıoğlu konuşması sırasında bahsettiği birçok konu içinde özellikle aşağıdaki noktalar üzerinde durdu.
  1. Sektörde tekelleşmenin önüne geçecek çalışmaları sonuçlandırdıklarını
  2. Teşfikler ile ilgili çalışma kapsamına bir tek petekli balı alamadıklarını çalışmaların devam ettiğini
  3. Ekipman sorunlarında standart ilkesine öenem vereceklerini
  4. Teknik malzeme ve eğitim konusundaki eksikliğe önem verdiklerini ve bu konularda çalışmaların hızla devam edeceğini
  5. Arı üreticileri ile Tarım bakanlığı arasındaki iletişim kopukluğunu ortadan kaldıracaklarını bunun için çaba gösterdiklerini
  6. Arıcılarımıza sezonluk nakliye menşei şehadetnamesi yerine vize kağıdı ile bir yıllık nakil kağıdı verilmesine çalıştıklarını ve bunu başardıklarını yakında kanunlaşacağını
  7. Birliğin siyaset ve ticaret mekanı olarak kullanılmasına izin vermeyeceklerini
  8. Sektörün acilen disipline edilmesi gerektiğini
  9. Türkiye arı hastalıkları haritası çıkarma çalışmasına başladıklarını söyledi.
Genel başkan Mustafa Sarıoğlu İstanbulun özellikle Anadolu yakasında meydana gelen arı kayıpları ile ilgili bir bilgi almadıklarını bu konu üzerinde acilen durulması için gereken çalışmayı hafta başı yaptıracağını bildirdi. Aynı sorunla Adanalı arıcıların karşılaştıklarını ve akademisyenlerin çalışmalar ile soruna çözüm bulduklarını İstanbuldaki durum ile ilgili kendilerine bir bilgi gelmediğini bildirdi.

Üreticilerin sordukları sorulara cevaplar veren Mustafa Sarıoğlu İstanbulun Türkiyeyi temsil eden bir mozayik yapısı olduğunu siz üreticilere baktığımda daha iyi anladım dedi. İstanbul birliği hakettiği yerde değildir. Sizlerle birlikte daha iyi çalışmalara imza atacağız ve arıcıları temsil eden arıcıların herzaman yanında olacağız dedi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Yalçın Bey bu habere çok şaşırdım. Merkez birlik başkanı İstanbuldaki toplu arı ölümleri ile ilgili kendilerine bir bilgi ulaşmadığını söylemiş. Ben İstanbul'da Arı Yetiştiricileri Birliğinin kurulduğunu zannediyordum. Henüz kurulmadı mı yoksa? Eğer İstanbul'da Arıcılar Birliği varsa normalde birçok arıcının canını yakan bu durumun tartışılması ve bir çözüm bulunması gerekirdi. Aradan 1.5 ay geçmesine rağmen kimse arılarının niye öldüğünü de tam olarak bilmiyor.

Adsız dedi ki...

bu açıklamalar insana moral veriyir başkan a çalışmaların da başarılar dilerim.
arıcı istanbuldaki arıcı arkadaşlar dan bir ricam var bemi arıcılık sertifikim var arıcılık yapmar istiyorum kidem netür bir destek alabilirim hiç bilmiyorum beni bilgilendirmek için ilgenen olursa mail adresi olan miredak@hotmail.com a mail atmalarını rica ederim şimdiden teşekkürler.. bol kazançlar ZAFER AKPINAR