6 Nisan 2006 Perşembe

BAHARIN İLERLEMESİ İLE ŞERBETTE YAPILACAK DEĞİŞİKLİK

Baharla birlikte aılarımız artık daha çok yavru yetiştirmeye başlarlar. Bundan dolayı arıların nektara daha çok ihtiyacı vardır. Zaten balın sulu haline nektar diyoruz. Nektar yaklaşık olarak %80 su içerir bu suyu uçuran arılar nektarı bal haline getirmiş olurlar. Buradan yola çıkarak arılara verilecek olan şerbetin erken baharda verilene nazaran biraz daha sulu verilmesi hem bu nektarın kullanımını kolaylaştırır. Hemde arıların sarf ederken bu nektarı kullanmalarına yardımcı olunmuş olur.
Şerbet verilirken arıların nektar içerisinde bulunan vitaminlerin yerini tutması için bir miktar arılar için hazırlanmış olan vitaminden katmak mümkündür.
Verilen şerbet bir yandan arılar tarafından kullanılırken öte yandan yeni yuva inşaası için kullanılır. Böylece her yıl koloni içerisindeki bir miktar çerçeve yenilenmiş olur.

Hiç yorum yok: