3 Mart 2007 Cumartesi

ÇERÇEVELERİN MUMLANMASINDA ADAPTÖR KULLANILMASI

Bir çok çerçeve mumlama tekniği mevcut. Bunlardan bir tanesi de akümülatör yardımı ile mumlama. Düşük amperli akümülatörde kullanılabileceği gibi, arılık yanında iken arabanın aküsü de bu iş için kullanılabilir.













Arılıkta çalışırken bir ucu sabitlenmiş olan kablo diğer tarafı değdirildiğinde telin enerji alarak ısınmasına neden olur. Neticede mumu eritip, mumun teli tutması sağlanmış olur. Bu tip bir çalışma ile çok kısa sürede mumlama işi yapılabildiği gibi en önemliside mum üzerinde tahribat olmamasıdır.












Tahribata neden olan unsur, mahmuzlamadır. Mahmuz kullananlar bilirler. Mahmuzlanmış noktada yani telin mum ile birleştiği yerde genellikle arı tarafından yavru yetiştirilmediği gibi bu kısımın düzeni bozulduğundan dolayı arı buraya erkek arı gözü örer. Bu yöntem ile artık çerçeveler üzerinde bulunan gereksiz bozulmalar ortadan kalkmış olur.











Arılarla bir kişi ilgilenirken diğer bir yardımcı arılıkta, hızlı, seri ve sağlıklı çerçeveleri hazırlar. Herşeyden önemlisi bu teknik ile zamandan da kazanç olmaktadır.












Kabloların telleri ısıtarak daha düzenli bir şekilde mumlama işinin yapılması pratik ile daha seri olacaktır. Mumlama işini yapacak olan kişinin bir kaç denemesinden sonra çok rahat bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Bunlardan başka günümüzde plastik çerçeveler imal edilmiş ve satışı başlamıştır. Artık mumlamak için çerçevler dişili erkekli birbiri içine geçmiş şekilde imal edildiği gibi yine plastikten tel yerine geçicek kısımlarda yerleştirilmiştir. Telleme , çakma,delme ve mumu tutturma işlerinin kalktığı plastik çerçevelerinde en önemli özelliği çok sayıda arıya bakan kişilerin işlerini oldukça rahatlatmasıdır.

Hiç yorum yok: