21 Eylül 2007 Cuma

ARI KUŞLARI

Hiç dikkat ettinizmi bilmiyorum ama arı kuşları genelde sabah yada akşam üzerine doğru helede hava kapalı gibi ise daha çok çıkıyor. Arıların çalışmadığı zaman arılığa doğru yanaştıkları daha çok oluyor. İstisnaları da vardır mutlaka ama genelde arı içeride iken arılıkta yoğun oluyor. Arı faal olarak çalışıyorken bir nebze daha az arılıkta görülüyor.

Bunu şu anlamda anlatmaya çalışıyorum. Cenabı Allah her canlıya bir av-avcı ilişkisi vermiş. burada arı kuşlarıda kendi hacerahlarını yiyorlar. bence bu kuşlar leblebi gibi ihtiyacından fazlasını yemiyor. bunun için çok da rahatsız olmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Zararı varmı mutlaka var neticede birey sayısını azaltıyor lakin yıl boyu olmuyor bu kuşlar belli dönemlerde ortaya çıkıyorlar ve daha sonra yok oluyorlar. Nasıl bal 20 gün gibi bir süreçte elde ediliyor ise buna benzer şekilde belli bir dönem yaşamak için bu canlılar ile besleniyor.

Hiç bir zararlının arılarımıza yaklaşmaması en büyük temennimiz.

1 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

hocam yaban domuzları eşek arısı mevcudu arıcı kuşlarının aşırı çoğalması tehlikeli değilmi aşırı derecede çoğalıyorlar tedbir alamıyoruz.Kanımca denge bozuldu aleyhimize