24 Şubat 2008 Pazar

İSTANBUL BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ 2007 YILI OLAĞAN MALİ KURULU BAKIRKÖY ATAKÖY ÖĞRETMENEVİNDE YAPILDI




Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birlik Başkan Yardımcısı Ersan Çınar İstanbul Bal Üreticileri Birliği 2007 Yılı Olağan Mali Kuruluna katıldı ve açılış konuşması yaptı.
Bal Birliklerinin Türkiyede önemli görevleri olduğunu bu görevleri yerine getirebilmesi için devletin destek vermesi gerektiği bazı noktalar bulunduğunu ve bu noktalar üzerinde gerekli girişimlerde bulunduklarını, tüketici ile üretici arasındaki köprü vazifesi olan birliklerimizin çalışmalarında üzerlerine düşen her konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını bildirdi.
Açılış konuşmasının ardından saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Marşımız güçlü ve gür bir ses ile okundu salon alkışlarla doldu.
Divan heyeti oluşturuldu. Ziraat Mühendisi Kerim Yenerin Divan Başkanlığına aday gösterilerek seçilmesinin ardından Divan Kurulu oluşturuldu.

Kerim Yener beyin konulara hakimiyeti ve genel kurul üyelerinin sorularına verdiği doyurucu yanıtların yanı sıra olumlu eleştrileri not alarak gerekli kişiler ile irtibata geçmesi ve sorunları ortadan kaldırmak için gösterdiği gayretli çabası tüm üyelerce taktirle karşılandı.
Denetleme kurulu başkanı Yakup Sarmusağın, denetleme kurulu raporunu okuması Birliğimizin
kuruluşunda harcanan kuruluş giderlerinin kurucu üyeler tarafından karşılanması ve birlik üyelerinden ekstra taleplerinin olmayışı Birliğimiz yönetim ve kurucu üyelerinin gayretli çalışmaları ve katılımcıların cenazesi olanlar dışında tam kadro ile katıldığı kurul uzun zamandır birbirini göremeyen üyelerinde bir arada olmalarına zemin hazırladı.

Bakırköy Halk Eğitimi Merkezinde İstanbul Bal Üreticileri Birliği önderliğinde açılan arıcılık kursuna devam eden benim yardımcım Pekan Arslan da belgesini hocası Yalçın SEZER den aldı.
Bakırköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu nun açılan arıcılık kursuna katılan kursiyerlerin kursa göstermiş oldukları yüksek ilgi ve açılmasında girişimlerde bulunan Bal Birliği yetkililerine teşekkülerini iletti. Çok başarılı geçen kurs süresinde başarı gösteren kursiyerlerin belgelerini dağtmaktan duyduğu mutluluğu iletti.
İstanbul Bal Üreticileri Birliği 2. Başkanı Arslan Barutun Halk Eğitimi Merkezi Müdürüne ulusal ve uluslararası normda bal üretimini destekleyen eğitim çalışmasının başlangıcını oluşturduğunuz bu arıcılık kursu ile bizde birliğimiz aracılığı ile üreticilerimiz adına size teşekkürlerimizi sunuyoruz diyerek birliğimizin düzenlediği bir teşekkür belgesini kendilerine sundu.
Divan başkanımız Ziraat Mühendisi Kerim Yenerin Kastamonu bölgesinde üretilmiş olan Kestane balını hediye etmesi. Deli bal olarak bildiğmiz bal ise zehirlenmeyelim diyen Müdürümüze konu ile ilgili gerekli bilgi açıklamalı olarak verildi.
Kursiyerlerimizden Sadri Demircioğlu'nun kurs süresince yaşadıklarını anlattığı ve memnuniyetini belirttiği konuşmasının ardından kurs belgelerinin dağıtılmasına sıra geldi.

İstanbul Bal Üreticileri BiliğiKurucu Üyelerinden Zekeriya Keskinin Mehmet Ayana kurs belgesinin sunması esnasında.
İstanbul Bal Üreticileri Birliği Yönetim Kuulu Başkanı Yalçın SEZER'in Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu okuması sırasında yapılan çalışmalar tüm üyeler tarafından taktirle karşılandı. Yapılan çalışmalar sonucu üyelerin sorunlarının giderilmesi için gerekli olan he türlü gayretin gösterildiği ve olası sorunların nasıl ortadan kaldırılacağı noktasında bilgiler aktarıldı.
Üyelerin karşılaşacakları sorunların ortadan kaldırılması noktasında ne türlü yollar takip edileceği noktasında bir seri bilgi aktarılmakla birlikte bu bilgiler kurul sonrasında üyelere bir kitapçık halinde gönderilmes kararı alındı.
İSBAB Genel Kurulunun ardından arıcılık kursuna katılan kursiyerlerin ve üyelerin birlikte katılldıkları öğlen yemeğinin ardından kursiyelere belgelerinin dağıtılması zamanı geldi.
Tüm arıcıların memnun ayrıldığı Genel Kurul ve Arıcılık kursu belgelerinin dağıtım merasimi sonrasında huzurlu bir günün bitmesinden dolayı bize sadece memnuniyet kaldı.

Hizmet Bizden Taktir Sizden.


3 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Sezer hayırlı uğurlu olsun.Bayrağın ve hizmetin daha yukarılara taşınması dileklerimle.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

millete memlekete hayırlı olsun tüm istanbullu bal üreticilerinide göstermiş oldukları duyarlılık ve birlik dayanışmasından dolayı tebrik eder bereketli ballı yıllar dilerim kal sağlıcakla

Adsız dedi ki...

DEĞERLİ BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ ÜYESİ ARKADAŞLARIM YENİ GENEL KURULUN BAŞARILI GEÇMESİ BİZİ SEVİNDİRDİ GENEL MERKEZ GENEL KURULUNDA BULUŞALIM 2008 YILINDA TARIM BAKANLIĞINDAN TALEPLERİMİZ OLAÇAKTIR SAYGILAR ARİF ÖZLÜ BERGAMA B.Ü.B. Başkanı