21 Mayıs 2008 Çarşamba

TABİ BESLEME FLORA TAKİBİ İLE MÜMKÜN OLUR.

Bu resimleri tekrar tekrar benzer olmalarına rağmen yayınlamak istedim. Nedeni arı beslemesinde doğal besleme yapmak amacı ile ister kültür isterse tabi flora atkibi yapmanın hem arılar üzerindeki etkisini hemde arıcının ekonomik kazancını ve iş gücü kazancını ifade etmek istedim.
Arılar flora takibi ile hem nektar toplamak üzere imkan buldukları zamanda şeker şurubu ile yapılan beslemelerden çok daha başarılı bir gelişim sergiliyorlar. Bununda ana nedeni bol nektar ve polenin arılar üzerindeki olumlu etkisi. Vitamin mineral ve polen içeriğindeki eşsiz amino asit tertibatı en mükemmel besleme yada katkılar ile bile mimkün olamamakta ve arılarada doğal besleme kadar başarılı bir gelişme yaptıramamaktadır.
Ülkemizin dört mevsimi aynı anda yaşayan çeşitli bölgelerinde arılar üzerinde olumlu gelişim yapmalarına imkan veren eşsiz bir flora zenginliği vardır.

Bu zenginliğin farkına varan arıcılarımız yok olan milli servetimizi toplamaya hazır ve nazır vatan askerleridir. Çalışmalarında sonsuz başarılar dilerim. Bol bereket ve başarılı çalışmalar arıcılarımızın gelişmeleri takip etmelerine imkan verecek ve gelişmemiş toplumlarda olan kısır çekişmelerin içine girmeleri ortadan kalkacaktır.

1 yorum:

Carolyns Creations dedi ki...

I dont understand Russian, but I do understand your photos, I wish I had some of the lovely honey here right now. A lovely blog.
Carolyn